Welk formaat koffer moet ik hebben?

Het kiezen van een nieuwe koffer bestaat uit een paar stappen. De eerste stap bij het kiezen van een koffer is het formaat bepalen. Maar hoe groot moet je koffer zijn? Om te komen tot een goed keuze is het handig om eerst te bepalen hoe lang je op reis gaat en waar je reis naartoe gaat. Dit is bepalend voor het kiezen van het juiste formaat koffer.

Het formaat van de koffer wordt uitgedrukt in liters en inhoud. Hoe groter de inhoud in liters hoe meer spullen er in je koffer passen. Om je duidelijk te geven welk formaat koffer je nodig hebt voor je reis, hebben we de vier belangrijkste formaat koffers voor je op een rij gezet. We helpen je graag bij het vinden van het juiste formaat koffer. 

 

Gemakkelijker kiezen met de keuzehulp

Travelbags heeft een groot assortiment koffers zodat de perfecte koffer voor jou er tussen zit. Maar hoe vind je die koffer? De keuzehulp kan helpen om een keuze te maken uit de grootte collectie die Travelbags aanbiedt. 

Hoe werkt de keuzehulp?

Bij het beantwoorden van de keuzehulp vragen wordt er steeds een selectie gemaakt. Vragen zoals: "Hoe ga je meestal op reis?" en ''Hoe lang ben je van plan om op reis te gaan?" Door alle vragen te beantwoorden krijg je aan het eind een selectie koffers te zien die speciaal op jouw wensen zijn geselecteerd. Je kunt de keuzehulp zo vaak invullen als je wilt en zelfs merken selecteren waarin jij geïnteresseerd bent. 

Help mij kiezen

Advies voor de snelle beslisser

Bepaal op basis van de reisduur, de bestemming en de hoeveelheid bagage het juiste formaat koffer voor jouw volgende avontuur! 

 

Handbagage koffers

Ga je een weekend weg of op een korte zakenreis, dan kun je het beste gaan voor een handbagage koffer. En, welke afmetingen moet de handbagage koffer hebben? Deze koffer hoeft niet ingecheckt te worden en kan gewoon mee aan boord van het vliegtuig. Handbagage koffers hebben een hoogte tot 55 centimeter.

Belangrijkste kenmerken formaat handbagage:

 • Inhoud 25 - 45 liter
 • Geschikt voor een weekend weg, of zakenreis
 • Je mag meestal niet meer dan 10 kilo meenemen.
 • Vliegmaatschappijen hanteren vaak verschillende maximale afmetingen
 • Koffer mag (meestal) mee aan boord van het vliegtuig

Meer informatie hierover vind je op onze pagina over handbagage koffers.

 

15x best verkochte handbagage koffers

Dit zijn de 15 best verkochte handbagage koffers van dit moment. Bekijk ze snel.

 

Kleine tot middelgrote koffers

Een weekje aan het strand in Ibiza of cultuur snuiven in Rome? Voor korte vakanties van ongeveer een week zijn doorgaans kleine tot middelgrote koffers geschikt. Deze koffers zijn tussen de 57 t/m 67 centimeter hoog en zijn geschikt voor 10-15 kilo bagage. De inhoud ligt tussen de 40 en 65 liter deze koffers zijn geschikt voor een lang weekend tot een week vakantie.

Belangrijkste kenmerken kleine tot middelgrote koffers:

 • Inhoud 40 - 65 liter (niet geschikt als handbagage)
 • Hoogte van de koffer 57 t/m 67 cm
 • Geschikt voor 10 - 15 kg bagage
 • Geschikt voor maximaal 1 week vakantie

Alle kleine tot middelgrote koffers (koffers tot 60 liter) op een rijtje.

 

 

Middelgrote tot grote koffers

Ben je van plan om 1,5 week tot 3 weken op een welverdiende vakantie te gaan? Dan kun je het beste gaan voor een middelgrote tot grote koffer. Deze koffers zijn tussen van 68 en 76 centimeter hoog en bieden ruimte voor 15-20 kilo bagage. Deze koffers hebben een inhoud van 65 t/m 90 liter.

Belangrijkste kenmerken middelgrote tot grote koffers:

 • Inhoud 65 t/m 90 liter, niet geschikt als handbagage
 • Hoogte van de koffer 68 t/m 76 cm
 • Geschikt voor 15 tot 20 kg bagage
 • Geschikt voor een reis van 1 - 3 weken

Alle middelgrote koffers (koffers tot 85 liter) op een rijtje. Op zoek naar een grote koffer? Bekijk dan de koffers met een inhoud van minimaal 75 liter tot wel 130 liter.

 

 

 

 

Grote koffers

Ga je langer dan drie weken op vakantie, een wereldreis maken of wil je toch je halve kledingkast mee? Ga dan voor een grote koffer van minimaal 77 t/m 87 centimeter. Deze koffers zijn geschikt voor meer dan 20 kg bagage en hebben een inhoud van meer dan 90 liter. Let ook hier op dat je soms moet bijbetalen als je de koffer incheckt omdat deze buiten de maximaal toegestane formaten valt. Hier wordt vaak de rekensom gebruikt maximaal 158 cm door de lengte, breedte en diepte bij elkaar op te tellen

Belangrijkste kenmerken grote koffers:

 • Inhoud meer dan 90 liter (niet geschikt als handbagage)
 • Geschikt voor +20 kg bagage
 • Formaat: 77 t/m 87 cm
 • Let op of jouw luchtvaartmaatschappij extra regels hanteert w.b. de maximale afmetingen om bijbetalen te voorkomen

Bekijk alle grote koffers in één overzicht.

 

 

 

De best verkochte koffermerken

Shop jouw favoriete koffer uit de collectie van deze topmerken!