Hoe kies ik de juiste schooltas voor de basisschool? 

Gaat je kind voor het eerst naar de basisschool? Dan is de juiste schooltas essentieel. Een goedkope, hippe en leuke rugzak is niet altijd de beste keuze. Het is namelijk belangrijker om te kijken naar het formaat omdat er vaak diverse schoolspullen mee naar school moeten. Hoe zorg je ervoor dat een drinkbeker, lunchtrommel en huiswerk past in de schooltas zonder dat de rug overbelast wordt? We geven je graag advies, tips en informatie voor het kopen van de juiste schooltas voor de basisschool. Er zit namelijk verschil in formaat voor peuters, de onder- en bovenbouw. 

Travelbags tips:

 • Kies voor een kinderrugzak die groot genoeg is voor de dagelijkse spullen.
 • Ga voor een rugzak met verstelbare schouderbanden, zodat de rugzak kan 'meegroeien' met het kind. 
 • Kies een kinderrugzak die in de wasmachine kan. Het kan voorkomen dat een drinkbeker gaat lekken in de tas. 
 • Hang een label aan de tas met daarop de naam en telefoonnummer. 
 • We adviseren om te kiezen voor een rugzak met stevige bodem voor een langere levensduur. 

Advies voor de snelle beslisser

Favoriete kinderrugzak merken

Shop direct een nieuwe kinderrugzak van één van de favoriete topmerken.

Kleuter rugzakken 

Gaat je kleuter voor het eerst naar de basisschool? Dan hoort daar natuurlijk een vrolijke rugzak bij. Deze kleine rugtasjes zijn perfect op maat gemaakt voor nieuwsgierige kleuters die de wereld willen ontdekken. Met vrolijke kleuren en schattige ontwerpen zijn ze onweerstaanbaar voor kleine kinderen. Een kleuter rugzak biedt genoeg ruimte voor belangrijke spulletjes zoals een knuffel, een drinkbeker en een fruitige snack. Een kleuter rugzak met een inhoud tot 6 liter is hiervoor voldoende. Moeten er wel gymspullen mee in de kleuterklas? Dan adviseren wij om een grotere rugzak te kiezen met een inhoud tussen de 11 en 13 liter. De verstelbare schouderbandjes zorgen ervoor dat de rugzak met de kleuter kan meegroeien. De rugzakken voor kleuter van de merken Sammies by Samsonite, Zebra Trends, Trixie & Pick & Pack zijn echte aanraders! Je vindt hier kleurrijke vrolijke rugzakken waardoor jouw kind helemaal klaar is voor het nieuwe avontuur, de basisschool.

Belangrijkste kenmerken:

 • Inhoud tot 6 liter
 • Geschikt voor een drinkbeker en een stuk fruit
 • Verstelbare schouderbanden

Bekijk alle kleuter rugzakken

 

Schooltassen onderbouw

Voor het kopen van een schooltas voor de onderbouw adviseren wij een schooltas met een inhoud tussen de 11 en 15 liter. Deze grootte van een schooltas is groot genoeg voor het meenemen van een drinkbeker, fruit en een lunchtrommel. Moeten er gymspullen mee naar school? Ook dan is er voldoende ruimte in deze schooltas. 

Belangrijkste kenmerken:

 • Inhoud tussen de 11 en 15 liter
 • Geschikt voor een drinkbeker, fruit en een lunchtrommel (en eventueel gymspullen).
 • Verstelbare schouderbanden

Bekijk alle onderbouw schooltassen hier

 

 

Schooltassen bovenbouw

In de bovenbouw moet er naast een drinkbeker, lunchtrommel en gymspullen ook huiswerk mee naar school. Gaat je kind naar de bovenbouw? Dan adviseren wij om een grotere schooltas te kopen met een inhoud tussen de 15 en 19 liter. Omdat er meer spullen in de rugzak moet, is het verstandig om te kiezen voor een rugzak met verstelbare, gewatteerde schouderbanden. Op deze manier zit de rugzak comfortabel op de rug en belast het de rug minder. De verstelbare schouderbanden kunnen 'meegroeien' met het kind. 

Belangrijkste kenmerken:

 • Inhoud tussen de 15 en 19 liter
 • Geschikt voor een drinkbeker, lunchtrommel, gymspullen en huiswerk
 • Verstelbare en gewatteerde schouderbanden

Bekijk hier alle bovenbouw schooltassen