Backpack kopen?

Begin je reis goed en koop een backpack. Ontdek de wereld en de natuur zonder veel bagage mee te nemen en door alles eenvoudig in een backpack op je rug mee te nemen. Klaar voor het avontuur? Bestel jouw backpack vandaag bij Travelbags en ontvang deze de eerstvolgende werkdag in huis.

1 - 36 van 574 artikelen

Aanbevolen

Voor 22:59 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf 39,-

30 dagen retourneren

Backpack nodig?

Het vraagt echter wel een goede voorbereiding: van het uitstippelen van de reis tot aan een zorgvuldige selectie van wat je meeneemt in je rugzak. En niet te vergeten: het aanschaffen van een geschikte backpack-rugzak. Tijdens zo'n reis heeft een rugzak heel wat te verduren. Om te beginnen wordt hij vaak tot de nok toe gevuld totdat hij bijna uit z'n voegen barst. Vervolgens staat hem vaak een overtocht in het vliegtuig te wachten, hutjemutje in het bagageruim. En dat is nog maar het begin van zijn reis: de backpack wordt vervolgens blootgesteld aan allerlei weersomstandigheden: felle zon, regen, wind, misschien zelfs sneeuw. Hij wordt gebruikt als stoel en hoofdkussen, en is de meest trouwe metgezel bij alles wat je onderneemt. Voor rondreis en meerdaagse wandeltocht is een goede backpack een vereiste!

Een backpack voor op reis is ruim, robuust en comfortabel

Een geslaagde reis begint met het uitzoeken van een praktische trekking rugzak, hiking backpack of daypack. Een goede backpack is ruim en toch compact. Het volume van de backpack wordt gemeten in liters. Kies nooit direct de grootste backpack die er is, want hoe groter de backpack, hoe meer je meeneemt en hoe meer je moet dragen. Naast het volume is het belangrijk dat de rugzak tegen een stootje kan en weerbestendig is. En natuurlijk is een goede backpack comfortabel in het dragen. Je hebt hem tenslotte een groot deel van de dag om de schouders, dus er mag niets insnijden en je moet hem zo kunnen instellen dat hij optimaal is afgestemd op je eigen lichaamsbouw. Een goede backpack maakt het mogelijk het gewicht van de bagage zo te verdelen dat je de draaglast zo min mogelijk ervaart. Ook de indeling is van belang: allebagage moet makkelijk toegankelijk zijn, zonder dat je constant de hele rugzak ondersteboven hoeft te keren. Hulp nodig bij het kiezen van je backpack? Bekijk de backpack advies pagina, waarin we je van uitgebreid advies voorzien, zodat jij de juiste keuze kunt maken.

Kwalitatieve topmerken backpacks

Wat is nu een geschikte backpack voor de reis die je voor ogen hebt? Dat hangt van meerdere factoren af. Bijvoorbeeld of je man of vrouw bent, hoe lang je op reis gaat en welke voorzieningen er daar al dan niet zijn. In ons ruime assortiment vind je backpack rugzakken in diverse grootten, uitvoeringen en prijsklassen. Je vindt in onze shop de beste merken backpacks, waaronder Deuter, Osprey en Fjallraven Jouw backpack-avontuur begint bij ons!