Schooltas voor jongens kopen? Wij geven advies!

Op zoek naar een schooltas voor jongens? Wij geven je advies voor het vinden van de juiste schooltas voor jongens. Of je nu op zoek bent naar een schooltas voor de basisschool, brugklas of middelbare school: wij hebben de leukste schooltassen voor jongens! Voor jongens hebben wij verschillende tassen van topmerken. Of je nu op zoek bent naar een stoer, hip of een functionele rugzak, je vindt het allemaal in onze schooltassen collectie. Maar welke schooltas is ideaal voor jongens? Je kan heel eenvoudig rekening houden met onderstaande punten bij het maken van de juiste schooltas voor jongens. 

Travelbags tips: 

 • Kies voor een tas die groot genoeg is voor dagelijkse schoolspullen. 
 • Hoe leuk een rugzak voor jongens er ook uitziet, de tas moet vooral lekker zitten. 
 • Basisschool rugzak kopen? Ga voor een rugzak met gewatteerde en verstelbare schouderbanden, zodat de rugzak kan 'meegroeien'.

Bekijk de populairste categorieën

En shop een nieuwe schooltas voor jongens online op Travelbags

Favoriete schooltas merken

Shop direct de nieuwe schooltas voor jongens van één van de favoriete merken van dit moment!

 

Het juiste formaat schooltas

Wanneer je op zoek bent naar een schooltas voor jongens, is het belangrijk om rekening te houden met het juiste formaat schooltas. Het formaat van een schooltas is namelijk afhankelijk van wat je allemaal mee moet nemen naar school. 

Om het juiste formaat schooltas te bepalen, is het belangrijk om rekening te houden met het volgende: 

 • Wat moet er allemaal mee naar school? 
 • Er zit verschil in de grootte van de schooltas. Lees hier alles over het vinden van het juiste formaat schooltas voor de basisschool, brugklas of middelbare school
 • Weet je niet zeker hoe groot een schooltas moet zijn? Bekijk dan ons advies voor een juiste formaat schooltas

 

 

 

 

Ga je voor een rugzak? 

De rugzak is het meest voorkomende model voor een schooltas, ook voor jongens. Omdat het gewicht en de inhoud van de rugzak gelijkmatig wordt verdeeld, is het minder belastend voor de rug. Daarnaast zijn de schouderbanden eenvoudig te verstellen, zodat je deze makkelijk kan afstellen op de juiste hoogte. Ook zijn verstelbare schouderbanden ideaal omdat het kan 'meegroeien' met het kind. Op deze manier heb je langer plezier van je schooltas. Merken zoals Fjallraven, Herschel, Eastpak en Dakine hebben schooltassen voor jongens in de collectie.

Belangrijkste kenmerken: 

 • Minder belastend omdat het gewicht verdeeld wordt.
 • Verstelbare schouderbanden.
 • Gewatteerde schouderbanden zorgen voor optimaal comfort.
 • Met de fiets naar school? Ga voor een rugzak!

Bekijk hier alle schoolrugzakken

 

 

Ga je voor een schoudertas?

Wij adviseren om voor een schoudertas te kiezen wanneer je naar de middelbare school gaat. Een schoudertas is ideaal wanneer scholieren op de middelbare school weinig tot geen schoolspullen hoeven mee te nemen of wanneer er alleen een tablet mee moet. Let er wel op dat je een schoudertas nooit te hoog of te laag draagt. De juiste hoogte zorgt voor een optimaal draagcomfort. 

Belangrijkste kenmerken: 

 • Ideaal wanneer er weinig spullen of alleen een tablet mee hoeft. 
 • Alleen voor scholieren/studenten.
 • Fiets je naar school? Dan raden wij een schoudertas af. 

Bekijk hier alle school schoudertassen

 

Comfort & Stevigheid

Een schooltas moet tegen een stootje kunnen, daarom is het belangrijk dat je kiest voor een stevige schooltas. Wij adviseren om een schooltas te kopen van materialen zoals leer, polyester, denim, nylon of stevig katoen. Deze materialen zijn stevig genoeg. Ook is het belangrijk om te kiezen voor een schooltas die lekker en comfortabel zit. Ga voor verstelbare en gewatteerde schouderbanden, zodat deze op de juiste hoogte afgesteld kunnen worden. Ook raden wij brede schouderbanden af omdat dit vaak bij kinderen niet heel lekker zit. 

Belangrijkste kenmerken:

 • Kies voor stevig materiaal voor een langere levensduur.
 • Ga voor comfort: verstelbare en gewatteerde schouderbanden.