Hoe stel je een TSA-slot van je koffer in?

In ons assortiment zijn veel koffers en trolleys voorzien van een TSA slot. Wanneer je reist naar onder andere Amerika wordt het aangeraden voor een koffer te kiezen met een TSA slot. Maar wat betekent TSA, waar is een TSA slot precies voor een hoe werkt het? We geven je antwoord op al deze vragen.

Wat is een TSA-slot?

TSA staat voor Transport Security Administration. Dit is een veiligheidsinstantie die in 2001 is opgericht door het Amerikaanse ministerie om extra veiligheid te bieden tijdens vliegreizen. Dit gebeurt door naast de reguliere scan extra controle uit te oefenen door de koffer met de hand te controleren. Een TSA slot is voorzien van een speciaal TSA logo (zie afbeelding) zodat de veiligheidsinstanties de koffer direct herkennen en de koffer kunnen openen met een speciale loper zonder de koffer te beschadigen. Met een TSA slot voorkom je dus dat je je koffer beschadigd op de bagageband terugziet. Nadat ze de koffer hebben gecontroleerd sluit de veiligheidsdienst de koffer weer af en zijn je spullen weer veilig afgesloten door middel van het cijferslot.

Het instellen van je koffer met TSA-slot

Er zijn verschillende TSA-sloten. We leggen de drie veelvoorkomende TSA-sloten aan je uit. Aan de hand van de instructievideo's is het instellen van je TSA-slot een fluitje van een cent. Let op: er wordt nooit een sleutel geleverd bij je koffer. 

Image

TSA-slot

Een TSA schuifslot (007) heeft een schuifje met een sleutelgat, een 3-cijfertandwiel en een klein pinnetje. In de instructievideo leggen we je precies uit hoe je een koffer met TSA schuifslot kunt instellen. 

Bekijk instructievideo
Image

TSA met drukknop

Een TSA met drukknop klik je met de ritssluiting in het slot vast. Een TSA met drukknop heeft een slot aan een van de kanten van de drukknop. Bekijk de instructievideo voor het juist instellen van je koffer. 

Bekijk instructievideo
Image

TSA met hendel

Een TSA slot met klem zijn er in 2 varianten, met rode hendel en zonder rode hendel. De rode hendel vind je aan de binnenzijde van de koffer. We leggen je in de instructievideo uit hoe je een koffer met rode hendel eenvoudig instelt. 

Bekijk instructievideo

10x best verkochte koffers

Op zoek naar een koffer met TSA slot? Dan zijn dit de 10 best verkochte koffers van dit moment

Geen TSA-sleutel?

Bij een TSA slot wordt dus nooit een sleutel geleverd. De universele sleutel is in handen van de veiligheidsdiensten. De koffer kan afgesloten worden door een cijfercode op het TSA slot in te stellen. Koffers zijn voorzien van diverse TSA cijfersloten en dienen dan ook op een andere manier ingesteld te worden. Bekijk hier onze instructiefilmpjes voor het instellen van TSA cijfersloten.

Voor welke landen wordt een TSA slot aangeraden?

Een koffer met TSA slot is altijd een goede keuze. Want behalve bij reizen naar Amerika is een TSA slot ook nodig bij reizen naar Canada, Israël, Japan en Australië. Deze lijst wordt alsmaar langer. Zo voorkom je dat bij onverwachte controle in deze landen de koffer niet beschadigd wordt.

Reizen met een los TSA slot

Toevallig net een koffer gekocht zonder TSA slot? Geen probleem! In onze uitgebreide collectie zijn natuurlijk ook losse TSA sloten te koop. Deze zijn gemakkelijk te bevestigen aan de koffer door middel van een kabel.

Cijfercode vergeten? Wat nu?

Het kan voorkomen dat je de cijfercode bent vergeten. Breek het slot nooit open, hiermee vervalt de garantie op de koffer. Een cijferslot is áltijd te openen door middel van een cijfercombinatie. We raden je aan om alle mogelijke cijfercombinaties bij langs te lopen. Dit duurt ongeveer 20 tot 30 minuten. Lukt het je niet om de koffer te openen? Neem dan contact op met onze klantenservice, wij helpen je natuurlijk graag met het openen van de koffer.