Welk materiaal koffer heb ik nodig?

Het materiaal van een koffer is erg belangrijk. Er zijn veel verschillende soorten materialen koffers met ieder hun eigen eigenschappen. De aanschaf van een koffer is vaak een lastige keuze: moet je voor een koffer van Curv, ABS of polypropyleen gaan? Of is een aluminium koffer beter? Hieronder hebben we alle verschillende soorten materialen koffers voor je op een rij gezet. Zo wordt het maken van een keuze voor jou een makkie en lees je welk koffer materiaal het beste bij jouw wensen past. 

 

 

ABS koffers

Een koffer van ABS is het meest krasbestendige materiaal onder de koffer materialen. Een ABS koffer is flexibel en buigzaam. Dit betekent dat de koffer sneller de vorm terugkrijgt nadat er een deuk in zit. De ABS koffers zijn niet het meest lichtgewicht en zijn ten opzichte van polycarbonaat en curv minder sterk. Een ABS koffer is ideaal voor de frequente reiziger met een budget.

Voordelen Nadelen
+ Krasbestendig - Minder sterk
+ Flexibel  
+ Buigzaam  

Bekijk alle ABS koffers

 

 

Curv koffers

Een koffer van Curv is ideaal voor de frequente reiziger die vaak op reis gaat. Curv is stevig, krasbestendig en lichtgewicht, waardoor er meer kilo’s aan bagage meegenomen kunnen worden. Curv bestaat uit geweven lagen polypropyleen en werd vroeger gebruikt voor het maken van kogelwerende vesten. Een curv koffer is bestendig tegen extreme temperaturen. Koffers kunnen namelijk vervormen door de lage temperaturen als je hoog vliegt. Zo hebben Samsonite en Hartmann koffers van Curv in de collectie. 

Voordelen Nadelen
+ Lichtgewicht - Prijzig
+ Krasbestendig  
+ Extra sterk  
+ Bestendig tegen extreme temperaturen  

Bekijk alle Curv koffers

 

 

Polycarbonaat koffers

Een polycarbonaat koffer is te vergelijken met een frisdrankfles. Het is lichtgewicht, erg sterk en flexibel. Hierdoor buigt het materiaal een klein beetje mee, wat ideaal is tijdens het inpakken van je koffer. Een polycarbonaat koffer is te vergelijken met een curv koffer. Een koffer van polycarbonaat is alleen krasgevoelig en prijziger ten opzichte van een curv koffer. Ook is een polycarbonaat koffer bestemd tegen extreme temperaturen, wat ervoor zorgt dat de koffer niet vervormt tijdens de vliegreis zelf. 

Voordelen Nadelen
+ Lichtgewicht - Prijzig
+ Flexibel - Krasgevoelig
+ Stevig  
   

Bekijk alle polycarbonaat koffers

 

Polypropyleen koffers

Polypropyleen is het sterkste materiaal en wordt vaak gebruikt voor het maken van Curv koffers. Een polypropyleen koffer is een goed alternatief voor reizigers die curv, aluminium of polycarbonaat te duur vinden. Polypropyleen koffers zijn erg sterk en kunnen prima tegen een flinke stoot. Een nadeel van dit materiaal is dat polypropyleen koffers vaak zwaarder zijn. Polypropyleen koffers vind je onder andere in de collectie van Delsey, Samsonite, American Tourister en CarryOn. 

Voordelen Nadelen
+ Oersterk materiaal - Zwaar
+ Goedkoop  

Bekijk alle polypropyleen koffers 

 

 

Aluminimum koffers

Een aluminium koffer is ideaal voor de frequente reiziger die het liefst stijlvol op reis gaat. Aluminium is zeer sterk, duurzaam en zorgt voor een luxe uitstraling. Dit betekent wel dat de prijs relatief hoger ligt dan de andere materialen. Een aluminium koffer is krasgevoelig en is gevoelig voor deuken. Als het gaat om de levensduur en de excellente kwaliteit, is een aluminium koffer het meest duurzaam. 

Voordelen Nadelen
+ Sterk materiaal - Krasgevoelig
+ Duurzaam - Prijzig
+ Stijlvol  

Bekijk alle aluminimum koffers 

 

Goedkope koffers

Een koffer heeft veel te verduren tijdens een reis, daarom is een goede koffer erg belangrijk. Er zijn verschillende koffers verkrijgbaar in verschillende prijs- en kwaliteitsklassen. Zo is er ook een uitgebreid assortiment goedkope koffers verkrijgbaar. Een goedkope koffer is zeer geschikt voor de normale reiziger die niet veel eisen stelt aan een koffer en op jaarbasis weinig op reis gaat met een koffer.