Welke schooltas heb ik nodig voor de middelbare school?

Ga je naar de middelbare school? Dan is het belangrijk om een schooltas te kopen die voldoende ruimte biedt voor al je schoolspullen. Een mooie schooltas of een goedkope schooltas is niet altijd de beste keuze. Omdat je vaak een lange schooldag voor de boeg hebt, is het belangrijker dat je een schooltas koopt die comfortabel te dragen is met voldoende ruimte voor al je schoolspullen. Daarnaast duurt de middelbare school vaak tussen de 4 en 6 jaar én daarnaast veranderen scholieren in deze fase vaak. Het is daarom belangrijk om een goede schooltas te kopen. We geven je op deze pagina meer advies, informatie en tips voor het kopen van de juiste schooltas voor de middelbare school. 

Waar moet je op letten bij het kopen van een schooltas?

 • Het belangrijkste bij het kiezen van een schooltas is het formaat. Dit kun je het beste doen aan de hand van de hoeveelheid schoolspullen je dagelijks mee moet nemen naar school. 
 • Moet je met de fiets naar school? Kies dan een stevige rugzak, zodat de rug het minst wordt belast. 
 • Ga voor verstelbare schouderbanden, zodat de tas kan 'meegroeien' met de scholier.
 • Een mooie schooltas is leuk, maar de inhoud en de comfort is veel belangrijker. 
 • Extra opbergvakken zorgen ervoor dat je alles overzichtelijk op kan bergen. 

Bekijk de populairste categorieën

En shop je nieuwe schooltas op Travelbags. 

Favoriete schooltas merken 

Direct je schooltas shoppen van één van de favoriete merken van dit moment? Bekijk ze snel!

 

 

Stap 1: Bepaal de grootte van je schooltas

Ga je naar de middelbare school? Dan is de eerste stap tijdens het kiezen van de juiste schooltas is het formaat. Dit kun je het beste doen aan de hand van de hoeveelheid schoolspullen die je dagelijks mee moet nemen. Neem je alleen maar een laptop/tablet mee naar school of kun je je schoolspullen in het kluisje op school opbergen? Ga dan voor een schooltas met een inhoud tussen de 20 en 30 liter. Moet je ook schoolboeken, schriften en mappen mee? Ga dan voor een grotere schooltas met een inhoud van +30 liter.

Belangrijkste kenmerken: 

 • Inhoud: tussen 20 en 30 liter. 
 • Verstelbare schouderbanden is een must. 
 • Extra veel spullen of geen kluisje op school? Ga dan voor een grotere schooltas met een inhoud van +30 liter. 
 • Neem je alleen een tablet of laptop mee? Dan kun je ook voor een schoudertas kiezen! 

 

 

 

Stap 2: Draagcomfort

Naast het formaat, is het ook belangrijk om rekening te houden met het draagcomfort van de tas. Omdat scholieren tijdens de middelbare school periode vaak in de groei zitten, is het verstandig om hier rekening te houden bij het kopen van de schooltas. Dit betekent dat een schooltas stevig moet zijn, tijdloos en verstelbare schouderbanden moet hebben. Maar wat is nog meer belangrijk om rekening mee te houden? 

 • Gewatteerde schouderbanden zorgen ervoor de banden niet in de schouders gaan snijden. Ook is een anti-sliplaag ideaal. Dit voorkomt dat de rugzak tijdens het fietsen of lopen niet van de rug/schouders afglijdt. 
 • Gevoerde rugpanelen voorkomen dat de inhoud niet in de rug gaat steken. 
 • Verstelbare schouderbanden zorgen ervoor dat de tas kan 'meegroeien' en daarnaast niet op de grond gaat hangen of juist veel te hoog zit.