Een koffer met 2 of 4 wielen kopen?

Er zijn koffers met 2 wielen en koffers met 4 wielen verkrijgbaar. Heel handig, want je sleept de koffers dan moeiteloos achter je aan. Maar wat is precies het verschil tussen een koffer met 2 wielen en een koffer met 4 wielen? En wanneer moet je welke koffer aanschaffen? Om je te helpen met het maken van de juiste keuze, hebben we de voor- en nadelen van koffers met 2 en 4 wielen voor je op een rij gezet. 

Voor de snelle beslisser

Shop direct je koffer met 2 of 4 wielen:

De best verkochte koffermerken

Shop jouw favoriete koffer uit de collectie van deze topmerken!

 

 

Koffers met 2 wielen

Een koffer met 2 wielen wordt ook wel de 'upright' genoemd. Een koffer met 2 wielen functioneert ten opzichte van een koffer met 4 wielen zeker niet minder. Een koffer met 2 wielen zorgt ervoor dat je de koffer achterover kunt kantelen om deze eenvoudig en makkelijk te vervoeren. Een tweewiel koffer is minder makkelijk tijdens het wachten in wachtrijen, omdat je de koffer alleen kunt gebruiken tijdens het lopen met de trekstang. Daarnaast kan een koffer met 2 wielen (verticaal) rechtop staan. Een tweewiel koffer heeft stevige wielen, waardoor de koffer ideaal is bij stoepranden en ruwe terreinen.

Voordelen Nadelen
+ Geschikt voor ruw terrein - Minder stabiel
+ Wielen zijn minder kwetsbaar - Niet manoeuvreerbaar
+ Eenvoudig te kantelen - Zwaarder tijdens vervoeren
+ Geïntegreerde wielen  

Bekijk en shop hier alle koffers met 2 wielen

 

 

 

 

Koffers met 4 wielen

Een koffer met 4 wielen wordt ook wel een 'spinner' genoemd. Deze vierwiel koffer is wendbaar en kun je rechtop laten staan tijdens het vervoeren. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer je veel met het openbaar vervoer reist, maar ook wanneer je je rug of armen minder wilt of kunt belasten. Let wel goed op dat de koffer niet uit zichzelf gaat rijden. Een koffer met vier wielen is minder zwaar, omdat deze koffer stabieler is dankzij de 360 graden draaiende wielen. Omdat een vierwiel koffer geen geïntegreerde wielen heeft, zijn deze kwetsbaarder en zullen eerder beschadigen. 

Voordelen Nadelen
+ Manoeuvreerbaar - Kwetsbare wielen
+ Minder zwaar - Geen geiïntegreerde wielen
+ Handig bij wachtrijden / inchecken - Koffer kan gaan rijden
+ Comfortabel en stabiel  

Bekijk en shop hier alle koffers met 4 wielen