Voor 22.59 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf 39,-

Gratis retour

Logo 1

O'Neill

De tassen van O'neill zijn te herkennen aan hun  sportieve en vrolijke uitstraling. Van oorsprong is het merk O'neill een surfmerk, maar is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Bekijk de collectie online op Travelbags.

20 artikelen
Aanbevolen

Voor 22.59 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf 39,-

Gratis retour

O'Neill collectie

De uitvinding van de wetsuit wordt aan het bedrijf toegeschreven en O'Neill is een specialist in technische producten.Vandaag de dag staat het sportieve surf- en beach-label ook bekend om zijn wintersport-kleding en om zijn casual modelijn, met bijbehorende lifestyle-accessoires als backpacks, tassen en shoppers, die enorm populair zijn.

Surfer Jack O'Neill, specialist in technische producten

In 1952 opende surfer Jack O'Neill zijn eerste surfwinkel in een garage aan de Great Highway in San Francisco , een zandduin verwijderd van de plaats waar hij altijd graag body-surfend zijn pauze doorbracht. O'Neill verkocht er zijn eerste wetsuits, pakken die hij maakte van aan elkaar gelijmde stukken neopreen-rubber, een materiaal dat destijds werd onderzocht bij UC Berkeley op gebruik voor diepzeeduikers. Vanuit zijn garage breidde hij zijn surfershop uit naar andere locaties, van Steamer Lane tot J-Bay en van Antarctica tot reefbreaks voor de kust van IJsland. In 1962 maakte O'Neill met zijn bedrijf een handelsmerk van de term 'surf shop'. Sindsdien werden talloze verbeteringen aan het ontwerp en de kwaliteit van de wetsuit aangebracht. Van de introductie van de zigzagsteek tot de iconische typenamen die hij zijn pakken gaf, (spring suit, long john, short john etc). O'Neill's zoon Pat was belangrijk voor de ontwikkeling van de surflijn, die in eerste instantie bekend stond als 'kook cord'. Met behulp van materialen zoals nylondraad, zuignappen en chirurgische slangetjes, vond Pat een manier om te voorkomen dat zijn board op de rotsen in tweeën brak . Eind jaren 80 werd Pat O'Neill CEO van het bedrijf. Het merk O'Neill heeft zich intussen gespecialiseerd in de vervaardiging van vele, veelal technische producten. Wetsuits, surfplanken, boardbags, zwempakken, kleding en schoenen zijn enkele van de items waarop O'Neill zijn stempel drukt. Ook besloot O'Neill samen met Koninklijke Philips Electronics in-ear-hoofdtelefoons te gaan produceren. O'Neill Wetsuits Inc verkocht in 2007 de rechten op het handelsmerk aan Logo International Inc. O'Neill-producten worden internationaal gedistribueerd door een groep van erkende licentie-distributeurs.

Surf gelijk naar sportieve tassen en rugzakken van O'Neill op Travelbags.nl

Surf gelijk naar de tassen van O'Neill bij Travelbags.nl. Hier vind je rugzakken en accessoires van het merk O'Neill direct overzichtelijk bij elkaar. Zo zijn er rugzakken met een trendy print en bestel dan ook gelijk een etui met bijpassende print. Ga bijvoorbeeld voor de Boarder Backpack, de Ruckus Backpack of de Wedge Backpack met een toffe print. Zo'n rugtas is ideaal om te gebruiken voor school, sport of vrije tijd. Bovendien zal een O'Neill rugzak zeker opvallen, en dan wel in positieve zin.