Wat is een stormparaplu? 

Een stormparaplu, wat is dit nu eigenlijk? Een stormparaplu is gemaakt van extra stevig materiaal, zodat je harde windstoten en flinke regenbuien kan trotseren. Waar een 'normale' paraplu bestemd is voor een regenbui, zorgt een stormparaplu voor net dat stukje extra stevigheid. Door deze stevigheid klapt de paraplu niet snel om. Je kent het ongetwijfeld, je fietst of loopt door een flinke regenbui en je paraplu gaat kapot door een harde wind of flinke regenbui. Met een stormparaplu is dit verleden tijd! 

Hoe werkt een stormparaplu? 

Een stormparaplu is gemaakt van het zogenoemde aerodynamische design. Dit is een opvallend design, wat ervoor zorgt dat het geraamte van de paraplu niet omklapt bij een harde windstoten of flinke regenbuien. Een stormparaplu heeft niet voor niets deze naam, want het kan namelijk hoge windsnelheden aan tot windkracht 10! Daarnaast is het ook zeker een voordeel dat de paraplu niet snel kapot gaat, wat je bij een normale paraplu sneller hebt. Maar hoe werkt een stormparaplu nu eigenlijk? Een stormparaplu werkt hetzelfde als een normale paraplu. Alleen is het geraamte van de paraplu steviger, wat ervoor zorgt dat het dé ideale metgezel is voor een stormbui! Je houdt áltijde de paraplu met de punt naar beneden tijdens het openklappen. 

Verschillende stormparaplu's

Stormparaplu's zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, modellen en kleuren. Merken als Knirps, Senz en Samsonite hebben een uitgebreid assortiment stormparaplu's in de collectie. Uiteraard zijn ook de normale paraplu's van deze merken verkrijgbaar. In onze collectie hebben we duomatic stormparaplu's, automatische stormparaplu's en opvouwbare stormparaplu's. Of je nu op zoek bent naar een paraplu die automatisch is te openen, een stormparaplu die licht in gewicht en compact is of een opvouwbare stormparaplu: je vindt het in onze veelzijdige collectie parpalu's!

Shop stormparaplu

Sander