Hoe kies je de juiste wintersport rugzak? 

De wintersportliefhebbers onder ons weten het maar al te goed: een goede rugzak is onmisbaar voor een sportieve dag in de sneeuw. Maar waar moet je nou rekening mee houden, bij het kiezen van een goede wintersport rugzak?

Skirugzakken

Wanneer je een keuze maakt voor een tas is het goed om van tevoren voor jezelf duidelijk te hebben wat je allemaal in de tas mee wilt nemen. Als je een volledige dag gaat skiën of snowboarden is het goed om eten, zonnebrandcrème, extra kleding en sokken mee te nemen. Voor alle avonturiers die het wintersportgebied off-piste gaan ontdekken is het verstandig om extra veiligheidsmaatregelen te nemen. Doorgewinterde waaghalzen weten dat het verstandig is om de zogenoemde drie-eenheid mee te nemen in de vorm van een kleine sneeuwschep, een lawinepieper en een sonde. Een speciale off-piste wintersport tas heeft verschillende vakjes waarin je de drie-eenheid mee kunt nemen. Voor het meenemen van een overlevingspakket, zij het in de vorm van voedsel of een sneeuwschep is een wintersport tas een onmisbare accessoire. Bepaal voor aanschaf of je lekker op de piste blijft of meer de grens opzoekt en stem hierop jouw keuze voor een tas af.

Optimale bewegingsvrijheid

Natuurlijk wil je niet constant herinnerd worden aan het feit dat je een backpack bij je hebt. Daarom is het goed om te letten op het gewicht van de rugzak en de bevestigingsmogelijkheden. Zo zijn veel wintersport tassen voorzien van een buikriem en/of borstriem. Deze riemen verlichten de druk op je schouders en rug en zorgen ervoor dat de rugzak stevig op zijn plek blijft. Wintersport rugzakken horen dus niet alleen praktisch te zijn, maar ook ergonomisch. Ook het gewicht van de rugzak is belangrijk. Wintersportrugzakken hebben over het algemeen een licht gewicht. Zo ben je niet constant bewust van het feit dat je een rugzak om hebt en kun je genieten van optimale bewegingsvrijheid. 

Dakine Heli Pro

De meeste wintersport rugzakken zijn geavanceerd en voorzien van een uitgebreid aantal vakken, riemen en veiligheidsvoorzieningen. Niet alleen handig voor het meenemen van voedsel, ook voor het gemakkelijk dragen van je ski's of snowboard. Neem bijvoorbeeld de Dakine Heli Pro 20L. De skiërs kunnen hun gear diagonaal meenemen, waar de boarders het snowboard verticaal kunnen vervoeren met deze rugzak. Ook is de Heli Pro voorbereid voor een drinksysteem. In het van fleece voorzien voorvak kunnen ski- en zonnebrillen krasvrij opgeborgen worden. Aan veiligheid heeft Dakine zeker gedacht bij het ontwerpen van de Dakine Heli Pro. De tas is namelijk voorzien van een fluitje wat je in geval van nood kan gebruiken om hulp in te schakelen. Naast het merk Dakine, heeft Travelbags een ruim assortiment wintersport rugzakken voor zowel mannen als vrouwen.

Een daypack voor op de piste

Kort samengevat: Bij het kiezen van een wintersport rugzak is het belangrijk om te kijken naar wat je mee gaat nemen en hoe jouw perfecte dag in de sneeuw eruit ziet. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar het gewicht van de rugzak en de bevestigingsmogelijkheden. Als je dit weet is het slechts een kwestie van een leuke print of kleur kiezen. Heb je een keuze gemaakt? Dan weet je zeker dat je een onvergetelijke wintersport tegemoet gaat. Door je wintersport rugtas ben je van alle gemakken voorzien. Fijne vakantie!

Sander