Ruimbagage Trolleys

Als je op zoek bent naar een ruimbagage trolley, dan ben je waarschijnlijk op zoek naar een trolley van een zo groot mogelijk formaat, die wel voldoet aan de maximale afmetingen van een ruimbagage trolley. Bij veel vliegtuigmaatschappijen mag de maximale omtrek van een koffer niet groter zijn dan 158CM. Op deze pagina tref je alle ruimbagage trolleys aan die aan deze vereisten voldoen. Mocht je een nog grotere trolley wensen? Raadpleeg dan de website van de vliegmaatschappij waar je mee vliegt om er zeker van te zijn dat je koffer ook mee mag!

1 - 36 van 324 artikelen

Aanbevolen

Voor 22:59 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf 39,-

30 dagen retourneren

Bekend van TV
Bekend van TV
Bekend van TV
Bekend van TV

Wat zijn ruimbagage trolleys? 

Ruimbagage trolleys zijn koffers die je niet mee kunt nemen het vliegtuig naar je zitplaats. Deze trolley geef je af bij de incheckbalie van de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt. Net als voor handbagage zijn er regels waaraan ruimbagage trolleys dienen te voldoen. De regels verschillen vaak weer per maatschappij. Daarnaast zijn verschillen de regels ook nog, afhankelijk van welke klasse je reist. Reis je bijvoorbeeld economy class, dan mag je vaak minder ruimbagage meenemen, dan wanneer je businessclass reist.  

Het totale aanbod ruimbagage trolleys bij Travelbags is vele malen groter dan het aanbod trolleys op deze pagina. In feite is vrijwel elke koffer geschikt als ruimbagage, mitst het maar aan de vereisten van de luchtvaartmaatschappij voldoet. Het is daarom erg belangrijk om van te voren goed te kijken wat deze vereisten zijn. Zo kom je niet voor verrassingen (hoge kosten) te staan wanneer je al op het vliegveld bent. Alle trolleys op deze pagina hebben een maximale omtrek van 158CM of minder en zijn geschikt als ruimbagage van vrijwel alle bekende en minder bekende vliegtuigmaatschappijen. 

Omdat de regels per vliegtuigmaatschappij weer verschillen, adviseren wij om te kiezen voor een formaat van 158 CM omtrek of minder. Zo weet je zeker dat je trolley ook geschikt is voor je volgende reis, als je wellicht met een andere vliegmaatschappij vliegt. 

Mag je alles meenemen in je ruimbagage trolley? 

Je mag alles meenemen in je trolley, zolang het maar niet op de lijst staan van verboden voorwerpen die ook door alle luchtvaartmaatschappijen worden versterkt. Kijk dus ook goed of alles wat jij in je trolley wenst mee te nemen wel toegestaan is, voordat je op reis gaat! 

Hoe zwaar mag een ruimbagage trolley zijn? 

Het maximale gewicht voor een ruimbagage trolley verschil per vliegtuigmaatschappij. Er zijn geen nationale of internationale regels per vliegtuigmaatschappij. Over het algemeen is het maximale gewicht per ruimbagage trolley 32KG. In totaal mag je bij veel maatschappijen meer kilo’s meenemen, maar dit moet dan wel verdeeld worden over meerdere koffers. Bij veel maatschappijen is het zelfs zo dat je samen met je medereiziger het gewicht kunt verdelen. Is het maximale gewicht wat betreft ruimbagage per persoon bijvoorbeeld 50KG? Dan kun jij bijvoorbeeld wel 70KG ruimbagage meenemen (verdeeld over 3 koffers), maar je medereiziger mag dan niet meer dan 30KG meenemen. Wel je precies weten hoe het zit? Kijk dan ook weer goed op de website van de vliegmaatschappij. 

Merken & materialen van ruimbagage trolleys

Bij Travelbags vind je trolleys van alle grote merken. Bijvoorbeeld Samsonite, American Tourister, Decent, Travelite en Delsey Naast de diversiteit in merken is er ook een scala keuze in kleuren, materialen. Vaak wordt gekozen voor een neutrale kleur zoals zwart, blauw of groen. Een nadeel hiervan is dat de meeste mensen zo denken en je je koffer minder snel herkent op de bagageband. Een meer opvallende kleur is daarom aan te bevelen. Trolleys worden ook steeds meer fashion items en met een meer opvallende kleur maakt je ook nog eens de blits op het vliegveld. 

Wat betreft materiaal voor een ruimbagage trolley adviseren wij polypropyleen of Curv. Polypropyleen wordt door de meeste fabrikanten wel gebruikt dus van dit materiaal is de keuze wat groter. Polypropeen koffers zijn extreem sterk, kunnen goed tegen een stootje en daarnaast is de prijs/kwaliteit verhouding uitstekend.