Voor 22:59 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf 20,-

Gratis retour

4.889,399 reviewsTrustpilot logo
Logo 1

Hoe onderhoud je een leren tas?

Om te beginnen: leer is hetzelfde als jouw eigen huid. Het heeft onderhoud en verzorging nodig om het gezond en mooi te houden. Leer is een duurzaam product en blijft het mooist als je het goed verzorgd. Wanneer je dit niet doet, gaat leer uitdrogen en wordt je tas er niet mooier op. Maar hoe maak je een leren tas het beste schoon? En welke producten heb ik hier voor nodig? We geven je daarom de belangrijkste tips, zodat je weet hoe je het leer het beste kan onderhouden.

Belangrijkste tips:

  • Leer is een natuurproduct. Dit betekent dat ieder leersoort op een andere manier onderhouden moet worden.
  • Behandel je leren tas minimaal 2 keer per jaar.
  • Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen.
  • Zet je tas niet in de buurt van een verwarming of in de zon. Dan droogt leer uit en zorgt voor (lelijke) verkleuringen.
  • Vermijd regen!

Schoonmaken en waterproof maken van je tas.

Er staan een aantal belangrijke aandachtspunten centraal bij het onderhouden van je leren tas, namelijk het schoonmaken, het waterproof maken van je leren tas en de verzorging van het leer. Leer is een natuurlijk product, wat onderhoud nodig heeft. Wanneer je dit zorgvuldig behandeld, heb je lang pelzier van je favoriete tas. 

Hoe maak je een tas schoon? 

Een vlek op je leren tas? Hoe eerder je deze vlek behandeld, hoe groter de kans dat je de vlek kan verwijderen. Tip: gebruik de tas niet voordat je het schoon hebt gemaakt. Zo voorkom je namelijk dat de tas nog meer vlekken krijgt. 

Let op: bij het onderhouden van vlekken (en je leren tas) is het belangrijk dat je het juiste onderhoudsproduct gebruikt. Dit kan namelijk per leersoort verschillen. 

Stappenplan leren tas schoonmaken:

Stap 1: Pak twee schone doeken en gebruik het onderhoudsproduct om vlekken te verwijderen.

Stap 2: Doe vervolgens een klein beetje mouse op de droge doek en wrijf voorzichtig en gelijkmatig over de vlek. (Heb je een vlek in een nubuck of suède tas? Pak dan een schone borstel).

Stap 3: Pak vervolgens de andere schone doek, maak deze een klein beetje vochtig en dep vervolgens voorzichtig over en rondom de vlek. Zorg ervoor dat je niet teveel water gebruikt, want anders wordt het leer erg stug.

Stap 4: Laat de tas rustig drogen. Let op: zet de tas nooit op de verwarming of gebruik nooit een föhn. Het leer kan hierdoor uitdrogen of zelfs scheuren.

Stap 5: Is je tas helemaal droog? Spray de tas opnieuw in met een waterproof spray van Collonil. Hiermee bescherm je de tas weer.