Welke rugzak heb ik nodig voor mijn studie? 

Ga jij een studie volgen? Dan is het verstandig om een nieuwe schooltas te kopen! Vaak moet er een laptop meegenomen worden, dus dat betekent ook dat je rekening moet houden met het juiste formaat laptopvak. Maar welke rugzak heb ik nodig voor mijn studie? En waar moet je zoal op letten bij het kopen van een nieuwe rugzak? We geven je graag advies, meer informatie en tips voor het kopen van de juiste rugzak en/of tas voor je studie. 

Waar moet je op letten bij het kopen van een rugzak voor je studie?

 • Het juiste formaat laptopvak
 • Stevige, gewatteerde schouderbanden
 • Inhoud tussen de 20 en 30 liter
 • Een U-vormige opening zorgt ervoor dat je gemakkelijk en snel bij de inhoud van je tas bent

De favoriete merken van dit moment

Direct je nieuwe rugzak voor je studie shoppen? Bekijk snel de nieuwste rugzakken van alle favoriete merken online!

 

 

1. Rugzak met laptopvak

Moet jij voor je studie een laptop gebruiken? Kies dan voor een rugzak met laptopvak. Hiervoor is het belangrijk om als eerst het formaat van je laptop te weten. Op basis hiervan bepaal je ook het formaat van het laptopvak in je rugzak. Kies daarnaast altijd voor rugzak met gewatteerd laptopvak. Dit zorgt voor een optimale bescherming tegen krassen en stoten tijdens het vervoeren. 

Belangrijkste kenmerken:

 • Formaat van je laptop is bepalend voor de grootte van je laptopvak. 
 • Een gewatteerd laptopvak zorgt voor een optimale bescherming van je laptop.

 

 

 

2. Het formaat

Het formaat van je rugzak is natuurlijk altijd afhankelijk van de grootte van je laptop. Omdat je tijdens je studie vaak nog een notitieblok, boeken en overige schoolspullen moet meenemen, adviseren wij je om een rugzak/tas te kopen met een inhoud van 20 liter tot 30 liter incl. gewatteerd laptopvak. Tassen met deze inhoud zijn hiervoor ideaal. Ook hebben deze rugzakken vaak voldoende opbergvakken voor het overzichtelijk meenemen van al je schoolbenodigdheden. Wil je weten hoe je de grootte van je laptop opmeet? Dat lees je hier.

Belangrijkste kenmerken: 

 • Inhoud tussen de 20 en 30 liter 
 • Gewatteerd laptopvak 
 • Voldoende opbergmogelijkheden

   


 

3. Rugzak met U-vormige opening

Het grootste voordeel van een rugzak met een U-vormige opening is dat je snel en gemakkelijk toegang hebt tot je spullen. Dit is vooral handig wanneer je geregeld je laptop, schrijfblok of boeken uit je tas moet halen. Daarnaast passen er meer spullen in een rugzak met een u-vormige opening. Ideaal wanneer je veel spullen moet meenemen. 

Belangrijkste kenmerken: 

 • Gemakkelijk toegang tot je spullen
 • Een rugzak met een u-vormige opening heeft meer inhoud 

Best verkochte laptop backpacks

Dit zijn de 10 favoriete laptop backpacks van dit moment.