Voor 22.59 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf 39,-

Gratis retour

Logo 1

Hoe stel je een backpack af? 

Een goed afgestelde backpack is ontzettend belangrijk voor het draagcomfort. Je maakt afstanden met veel gewicht op je rug, en het goed afstellen kan nek-, schouder- en rugklachten voorkomen. Wij leggen je in vier stappen uit hoe jij je nieuwe backpack kunt afstellen.

Belangrijkste tips: 

  • Je backpack moet goed op de rug zitten voor optimaal draagcomfort. 
  • Ga altijd voor de backpack met de juiste pasvorm.

Stappenplan

Volg onderstaande stappen voor het juist afstellen van je backpack.
Heb je vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice!

 

 

Stap 1: Banden los

Voordat je kunt beginnen met het afstellen van je backpack, moet je zorgen dat alle banden en riemen los zijn. Stop wat spullen in de backpack en doe hem om, zodat je weet of het daadwerkelijk comfortabel aanvoelt met gewicht in de tas. Zorg dat je een goede indeling aanhoud voor het inpakken van je backpack. Gewichtsverdeling is namelijk erg belangrijk. Lees hier hoe je je backpack op de juiste manier inpakt.

 

 

 

 

 

Stap 2: Heupbanden

De heupbanden van je backpack vormen de basis bij het afstellen. Het juist afstellen van de heupbanden is daarom erg belangrijk. Plaats de heupbanden van de backpack op het midden van je heupbot en maak de heupgordel vast met de gesp. Zorg dat de heupband niet te los zit maar dat het mooi aansluit op je heupen. Hiervoor kun je de verstelbanden gebruiken. Het is vaak een persoonlijke keuze of je het fijn vindt om de backpack hoog of laag te dragen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stap 3: Schouderbanden afstellen

Nu de heupbanden zijn afgesteld, zal de tas naar achteren hellen. Stel nu je schouderbanden af door middel van de gespen die ter hoogte van je oksels zitten. De backpack zit goed als het rugpand strak tegen je rug zit. Ga rechtop staan en pak de verstelbanden ter hoogte van je oksels. Trek beide schouderbanden tegelijk aan, net zo hoog totdat de rugpand van je backpack strak tegen je rug komt. Zorg dat het grootste gedeelte van het gewicht van de backpack wordt opgevangen door je heupen, en niet de schouders. 

 

 

 

 

 

 

Stap 4: Het ankerpunt

Het is belangrijk dat het ankerpunt (zie afbeelding) voor de schouderbanden tussen jouw schouderbladen ligt. De padding van de schouderbanden moet zich om de hele schouder wikkelen. Let er goed op dat dit juist zit, om spanning in de nekspieren te voorkomen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stap 5: Afstellen van de borstriem

De verstelbare borstriem moet op de juiste hoogte zitten. Maak deze vast en trek de borstriem strak. Zorg er altijd voor dat deze de ademhaling niet beïnvloedt. Je merkt snel genoeg hoe strak je de borstriem kunt strak trekken. Een borstriem zorgt ervoor dat de schouderbanden niet van de schouder afglijdt. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stap 6: Afstellen van de stabiliteitsbanden

De meeste backpacks zijn voorzien van stabilisatiebanden aan de zijkant van de heupband en aan de bovenkant van de backpack. Trek de stabilisatiebandjes aan en zo zorg dat het gewicht van de backpack nog dichter op je lichaam ligt. Je backpack is nu goed afgesteld en je avontuur kan beginnen! 

 

 

 

 

Hoe stel ik mijn backpack af?

In deze video laat Deuter zien wat de beste manier is om je backpack juist af te stellen.

Hoe stel ik een kinderdrager af?

Het afstellen van een kinderdragen is minstens zo belangrijk. In deze video zie je hoe je dit het beste doet.