Welk formaat laptoptas moet ik kiezen?

Wanneer je op zoek bent naar een laptoptas, is het belangrijk om het juiste formaat laptoptas te kiezen. Maar welk formaat laptoptas moet je kiezen? En hoe meet ik dit? Het is belangrijk om het formaat van je laptop te weten, dit is namelijk de basis om het formaat van de tas te bepalen. Een laptoptas met een laptopvak die te ruim is voor je laptop, zorgt ervoor dat je laptop gaat schuiven in je tas. Dit wil je natuurlijk voorkomen. We geven je graag meer advies, informatie en tips om het juiste formaat laptoptas te kiezen. Lees verder. 

Belangrijk om te weten:

  • Meet altijd diagonaal je scherm om te kunnen bepalen hoe groot je laptopvak moet zijn. 
  • Meet altijd de hele laptop op, excl. randen. 
  • Bij twijfel adviseren wij altijd een groter formaat. Je laptop kan beter iets losser zitten dan te strak.

 

 

1. Hoeveel inch is mijn laptopscherm?

Weet je niet exact hoe groot je laptop is? Dan kun je dit heel eenvoudig opmeten. Pak een meetlint en meet diagonaal het scherm van je laptop. Reken vervolgens het aantal centimeters om naar inch. (1 cm = 0,39 inch).

Noteer daarnaast ook de lengte, breedte, diepte en dikte van je laptop. De maten van het laptopvak staan namelijk altijd bij de productspecificaties vermeld. Om er zeker van te zijn dat jouw laptop in de tas past, kun je dit extra controleren. 

Let op: Het kan voorkomen dat het scherm van je laptop een bredere rand heeft. Meet deze rand altijd mee. Zo weet je zeker dat je het juiste formaat laptoptas kiest. 

 

 

 

Inch laptopvak Diagonale afmeting van het scherm 
13" 33,3 cm
13.3" 34 cm
14" 35,8 cm
15" 38,5 cm
15.4" 39,6 cm
15.6" 40 cm
16" 41 cm
17" 43,1 cm
17.3" 43,9 cm

* Bovenstaand zijn de afmetingen excl. randen. 

Bekijk de populairste categorieën

En shop direct je nieuwe laptoptas.

De best verkochte merken

Shop jouw favoriete laptoptas uit de collectie van deze topmerken!