Rimowa koffers

Het Duitse koffermerk Rimowa heeft meer dan 125 jaar ervaring in het ontwerpen en produceren van koffers. Oprichter Paul Morszeck begon met het maken van houten koffers, terwijl zijn zoon Richard in 1937 de allereerste aluminium trunk ontwierp, waarmee de naam Rimowa ontstond. Maar de ontwikkelingen stopten daar niet. In 1950 werd het iconische groevenontwerp geïntroduceerd, geïnspireerd op de gouden eeuw van de luchtvaart. In 2000 bracht Rimowa een compleet nieuwe koffer van polycarbonaat op de markt. Deze was handgemaakt, combineerde met high-tech en uiteraard voorzien van het herkenbare groevendesign. Ruim 125 jaar na de oprichting is Rimowa vandaag de dag een heel bekend koffer merk.  

Kenmerken van Rimowa suitcases 

De koffers van Rimowa worden gekenmerkt door de combinatie van herkenbaar stijlvol design, licht in gewicht en het sterk materiaal. Hierdoor is je bagage goed beschermd tegen alles wat de reis brengt. Gemaakt van enorm sterk aluminium is een koffer van Rimowa gemaakt voor een lange levensduur en dus duurzaam. Alle koffers zijn voorzien van het Rimowa Multiwheel-system. Dit systeem is ontwikkeld door Rimowa, waardoor moeiteloze besturing van de suitcase gegarandeerd is. 

Rimowa vs andere premium merken 

Momenteel bieden we geen Rimowa koffers aan, maar we hebben diverse andere premium merken in ons assortiment die vergelijkbare kwaliteit en stijl leveren. Neem bijvoorbeeld de aluminium koffers van Tumi, een premium merk dat zich richt op zakelijke reizigers waar stijlvol en comfortabel reizen van groot belang is. Naast aluminium produceert Rimowa ook diverse hoogwaardige polycarbonaat koffers. Dit lichte materiaal is niet alleen sterk, maar ook bestand tegen extreme temperaturen. Het is een favoriet materiaal geworden bij merken zoals Porsche Design, Victorinox, Piquadro en Tumi. Deze merken hebben een uitgebreide collectie die zich richt op stijl, duurzaamheid en comfort, waardoor er voldoende keuze is om een koffer te vinden die perfect aansluit bij jouw behoeften en persoonlijke stijl. 

Rimowa bij Travelbags 

Op zoek naar een premium koffer die vergelijkbaar is met Rimowa en waarbij je geen concessies hoeft te doen aan kwaliteit, stijl en comfort? Ontdek dan de premium koffercollectie van Travelbags. Hier vind je een zorgvuldig samengestelde selectie van hoogwaardige koffers van gerenommeerde high-end merken. Deze verzameling is speciaal samengesteld zodat je een keuze kunt maken die aansluit bij jouw verwachtingen op het gebied van kwaliteit, elegantie en gebruiksgemak.