Wat zijn de Wizz Air handbagage afmetingen? 

Mag je bij een vlucht met Wizz Air een handbagage koffer meenemen? En hoe groot en zwaar mag deze koffer dan precies zijn? Maakt het daarnaast nog uit hoe zwaar de koffer is, of zijn hier ook limieten aan verbonden? Wizz Air heeft een aantal regels voor zowel handbagage als ruimbagage. We leggen je graag uit wat de regels zijn, zodat je straks niet voor onaangename verrassingen komt te staan op het vliegveld en je hierdoor extra (onverwachte) kosten hebt. 

Handbagage regels Wizz Air: gewicht en afmetingen 

Vlieg je met Wizz Air? Dan is het belangrijk om te weten dat er onderscheid wordt gemaakt tussen gratis handbagage en handbagage waarvoor betaald moet worden. De maximale afmetingen voor gratis handbagage zijn 40 x 30 x 20 cm en mag maximaal 10 kg wegen. Handbagage koffers voldoen vaak niet aan dit formaat, maar de meeste rugzakken, handtassen en laptoptassen wel. Controleer dus van te tevoren goed de afmetingen van je tas, deze moet namelijk onder de stoel voor je passen tijdens de vlucht.

Tegen betaling mag je ook een handbagage koffer meenemen met een maximaal afmeting  van 55 x 40 x 23 cm. Het maximale gewicht van deze handbagage koffer is 10kg. Nog geen koffer in dit formaat? Bekijk dan direct alle 55x40x23 koffers. Al deze koffers mogen mee in de cabine tijdens jouw vlucht met Wizz Air.

Verschil tussen handbagagekoffers, underseaters en cabinbags 

Een underseater is een kleine trolley van max. 45 cm hoog die past onder een vliegtuigstoel. Bij Wizz Air is de maximale afmeting van een underseater: 40cm x 30cm x 20cm. Een cabinbag is een reistas zonder wielen, welke past in de bagagebakken en in enkele vallen onder de vliegtuigstoel. Handbagagekoffers, underseaters en cabinbags kunnen als handbagage mee tijdens de vlucht. Elke categorie heeft een eigen voordeel. Zo kan jouw voorkeur uitgaan naar een handbagagekoffer die de maximale bagage afmeting/gewicht heeft (gemiddeld 30 tot 40 liter inhoud). Een voordeel van een underseater is dat je de trolley gemakkelijk meeneemt tijdens het inchecken en plek heeft onder jouw stoel. De kans dat jij deze underseater moet inchecken voor ruimbagage als de vliegtuig vol is, is zeer klein. Een cabinbag is een praktische tas en draag je gemakkelijk met je mee. Deze past in vele gevallen boven in de bagagebakken of onder jouw vliegtuigstoel.

Wizz Air handbagageregels samengevat ​ 

  • Maximale afmetingen gratis tas: 40 x 30 x 20cm  
  • Maximaal gewicht tas: 10KG
  • Maximale afmetingen betaalde handbagage koffer: 55 x 40 x 23 cm 
  • Maximaal gewicht handbagage koffer: 10KG 
  • Aantal: 1 stuk handbagage + 1 extra tas 

Ruimbagage regels Wizz Air: gewicht en afmeting 

Heb je je ticktets al geboekt, maar vraag je je af of je wel ruimbagage mee mag nemen? Kijk even goed naar je ticket of je wel ruimbagage je mee mag. Over het algemeen wordt dit op je ticket wel aangegeven.  

Nog geen tickets geboekt, maar je wilt rekening houden met ruimbagage bij het boeken van je ticket? Je mag ruimbagage mee vanaf een WizzGo ticket. Het verschilt per ticket hoeveel kilo je mee mag nemen in je koffer. Bij een WizzGo ticket is dat standaard 20KG en bij een Wizz Plus ticket mag je standaard 32KG meenemen. De afmetingen van de ruimbagagekoffer mogen maximaal 119cm x 149cm x 171cm zijn. Wil je toch nog meer ruimbagage mee? Dan kan er tegen betaling extra ingescheckte bagage worden bijgekocht tot maximaal 6 stuks per persoon.

Wizz Air ruimbagage regels samengevat 

WizzGo ticket | Wizz Family Go

  • Maximaal 20KG ingecheckte bagage  
  • Maximale afmetingen handbagage 119 x 149 x 171cm 

Wizz Plus All-In | Wizz Family Plus

  • Maximaal 32KG ingecheckte bagage  
  • Maximale afmetingen handbagage 119 x 149 x 171cm