Wat zijn de Ryanair handbagage afmetingen 

Ontdek alles wat je moet weten over het vliegen met Ryanair met handbagage en ruimbagage. Hoeveel bagage mag je meenemen, hoeveel mag de handbagage precies wegen en hoe groot mag een koffer zijn? Wanneer je met Ryanair vliegt, is het mogelijk om zowel met handbagage als ruimbagage te vliegen.  

Handbagage regels Ryanair: gewicht en afmetingen 

Bij Ryanair wordt er een onderscheid gemaakt tussen gratis handbagage en handbagage waarvoor betaald moet worden. De maximale afmetingen voor gratis handbagage zijn 40 x 20 x 25 cm  (inclusief handgrepen of wielen). Deze tas dien je onder de stoel voor je te plaatsen. Handbagage koffers voldoen vaak niet aan dit formaat, maar de meeste rugzakken, handtassen en laptoptassen wel. Controleer dus van tevoren goed de afmetingen van je (gevulde) tas als je gebruik wilt maken van gratis handbagage. Een tip van ons: zorg ervoor dat de spullen waartoe je tijdens je vlucht toegang wilt hebben, altijd in je accessoire (tas, rugzak, etc.) zitten!

Naast de gratis tas die je mee mag nemen, kun je ook een extra handbagage koffer van maximaal 55 x 40 x 20 cm bijboeken. Direct een koffer aanschaffen van dit formaat? bekijk dan alle 55 x 40 x 20 cm koffers (en iets kleinere koffers).  Al deze koffers voldoen aan de richtlijnen van Ryanair. Het maximale gewicht van je betaalde handbagagekoffer is 10 KG.

Verschil tussen handbagagekoffers, underseaters en cabinbags

Een underseater is een kleine trolley van max. 45 cm hoog die past onder een vliegtuigstoel. Bij Ryanair is de maximale afmeting van een underseater: 40cm x 20cm x 25cm. Een cabinbag is een reistas zonder wielen, welke past in de bagagebakken en in enkele vallen onder de vliegtuigstoel. Handbagagekoffers, underseaters en cabinbags kunnen als handbagage mee tijdens de vlucht. Elke categorie heeft een eigen voordeel. Zo kan jouw voorkeur uitgaan naar een handbagagekoffer die de maximale bagage afmeting/gewicht heeft (gemiddeld 30 tot 40 liter inhoud). Een voordeel van een underseater is dat je de trolley gemakkelijk meeneemt tijdens het inchecken en plek heeft onder jouw stoel. De kans dat jij deze underseater moet inchecken voor ruimbagage als de vliegtuig vol is, is zeer klein. Een cabinbag is een praktische tas en draag je gemakkelijk met je mee. Deze past in vele gevallen boven in de bagagebakken of onder jouw vliegtuigstoel.  

Ryanair Handbagageregels samengevat 

  • Maximale afmeting gratis handbagage: 40 cm x 20 cm x 25 cm
  • Maximale afmeting betaald handbagage: 55 cm x 40 cm x 20 cm 
  • Maximaal gewicht betaald handbagage: 10KG 
  • Aantal: 1 stuk handbagage + 1 extra tas

Top 10 populairste Ryanair handbagage koffers

Maak een keuze uit de 10 best verkochte handbagage koffers voor je vlucht met Ryanair

Ruimbagage regels Ryanair: gewicht en afmeting 

Als je graag ruimbagage wilt meenemen tijdens je vlucht met Ryanair, dien je dit zelf bij te boeken. Je hebt de keuze uit ruimbagage van 10 kg en 20 kg. Passagiers kunnen bij hun boeking maximaal 3 stuks ingecheckte bagage van 20 kg bijkopen.

Ook is het mogelijk om gekochte bagage met een andere passagier te delen. Vlieg je bijvoorbeeld met z’n tweeën en heb je ervoor gekozen om beiden een ruimbagagekoffer van 20 kg mee te nemen? Dan is het ook toegestaan om de 40 kg te verdelen over 2 koffers (bijvoorbeeld een koffer van 15 en een van 25 kg), zolang een koffer maar niet meer dan 32 kg weegt.

De afmetingen van ruimbagage mogen het formaat van 80 cm (hoogte), 120 cm (breedte) en 120 cm (diepte) niet overschrijden.

Ryanair Ruimbagageregels samengevat 

  • Aantal stuks: maximaal 3 koffers
  • Maximaal gewicht per koffer 32 kg (alleen mogelijk als bagage wordt gedeeld. Anders 10 kg of 20 kg.
  • Maximale afmeting 80 cm x 120 cm x 120 cm