Wat zijn de KLM Handbagage afmetingen? 

Mag je bij een vlucht met KLM een handbagage koffer meenemen? En hoe groot en zwaar mag je handbagage zijn? En wat zijn de regels voor het reizen met ruimbagage met KLM? KLM hanteert een aantal regels voor het reizen met zowel handbagage als ruimbagage. We leggen je graag uit wat deze regels zijn, zodat je straks niet voor verrassingen komt te staan op de luchthaven.  

Handbagage regels KLM: gewicht en afmetingen 

Vlieg je met KLM? Dan mag je 1 handbagage koffer kosteloos meenemen aan boord met een maximale afmeting van 55cm x 35cm x 25cm. Bekijk alle 55x35x25 koffers in één overzicht. Deze handbagage koffers mogen dus altijd mee op jouw KLM vlucht. 

Ook is het toegestaan om 1 extra handtas, rugzak of laptoptas gratis mee te nemen. De maximale afmetingen van de tas zijn 40cm x 30cm x 15cm. Het is belangrijk om rekening te houden met deze afmeting, zodat de tas onder de stoel voor je geplaatst kan worden tijdens de vlucht.

Verschil tussen handbagagekoffers, underseaters en cabinbags

Een underseater is een kleine trolley van max. 45 cm hoog die past onder een vliegtuigstoel. Bij KLM is de maximale afmeting van een underseater: 40cm x 30cm x 15cm. Een cabinbag is een reistas zonder wielen, welke past in de bagagebakken en in enkele vallen onder de vliegtuigstoel. Handbagagekoffers, underseaters en cabinbags kunnen als handbagage mee tijdens de vlucht. Elke categorie heeft een eigen voordeel. Zo kan jouw voorkeur uitgaan naar een handbagagekoffer die de maximale bagage afmeting/gewicht heeft (gemiddeld 30 tot 40 liter inhoud). Een voordeel van een underseater is dat je de trolley gemakkelijk meeneemt tijdens het inchecken en plek heeft onder jouw stoel. De kans dat jij deze underseater moet inchecken voor ruimbagage als de vliegtuig vol is, is zeer klein. Een cabinbag is een praktische tas en draag je gemakkelijk met je mee. Deze past in vele gevallen boven in de bagagebakken of onder jouw vliegtuigstoel.

KLM Handbagageregels samengevat

Onderstaande handbagageregels zijn van toepassing bij het vliegen met Economy Class.

  • Maximale afmeting handbagage koffer: 55cm x 35cm x 25cm 
  • Maximale afmeting tas: 40cm x 30cm x 15cm 
  • Gewicht: 12 kg (totaal aantal kilo's van de tas en een handbagage koffer)
  • Aantal: 1 stuk handbagage + 1 extra tas, dus in totaal maximaal 2 stuks

Top 10 populairste KLM Handbagage koffers

Maak een keuze uit deze 10 populairste handbagage koffers voor je vlucht met KLM

Ruimbagage regels KLM: gewicht en afmeting 

Onderstaande regels met betrekking tot ruimbagage hebben betrekking op Economy Class vluchten.

Naast het meenemen van je handbagage en een extra tas (voor onder je stoel) rekent KLM ook geen extra kosten voor het meenemen van 1 stuk ruimbagage met een maximaal gewicht van 23kg. Dit geldt zowel binnen Europa als intercontinentaal. Wel zijn hier een aantal regels aan verbonden. De afmetingen van de koffer mag in totaal niet groter zijn dan 158 centimeter (Tel dus de hoogte x breedte x lengte van de koffer bij elkaar op) en de koffer mag niet zwaarder zijn dan 23kg. Ook kan het maximale gewicht en afmeting van ruimbagage per vlucht verschillen. Bekijk daarom altijd goed in je boekingsbevestiging de exacte bagage-informatie voor je reis. Ook zijn er uitzonderingen voor Business Class, Flying Blue en Skyteam Elite members.  

KLM ruimbagage regels samengevat 

  • Maximale afmeting: Lengte + breedte + diepte in totaal maximaal 158 cm 
  • Maximaal gewicht: 23 kg 
  • Aantal stuk: 1  
  • Business Class reizigers mogen 1 stuk extra ruimbagage meenemen met een maximaal gewicht van 32 kg.  
  • Kosten: Ruimbagage met bovenstaande afmetingen en gewicht mogen gratis mee.