Voor 22.59 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf 39,-

Gratis retour

Logo 1

Wat zijn de KLM handbagage afmetingen?

Mag je bij een vlucht met KLM een handbagage koffer meenemen? En hoe groot en zwaar mag je handbagage zijn? En wat zijn de regels voor het reizen met ruimbagage met KLM? KLM hanteert een aantal regels voor het reizen met zowel handbagage als ruimbagage. We leggen je graag uit wat deze regels zijn, zodat je straks niet voor verrassingen komt te staan op de luchthaven. 

Handbagage regels KLM: gewicht en afmetingen

Vlieg je met KLM? Dan mag je 1 handbagage koffer per persoon meenemen aan boord van de vlucht met een maximale afmeting van 55cm x 35cm x 25cm. Ook is het toegestaan om 1 extra handtas of laptoptas met een maximale afmeting van 40cm x 30cm x 15cm mee te nemen aan boord. Het is belangrijk om rekening te houden met deze afmeting, zodat de tas onder de stoel voor je geplaatst kan worden tijdens de vlucht. Hiervoor zijn underseaters ideaal. 

Afmetingen handbagage KLM

  • Maximale afmeting handbagage koffer: 55cm x 35cm x 25cm
  • Maximale afmeting tas: 40cm x 30cm x 15cm
  • Gewicht: 12 kg
  • Aantal: 1 stuk handbagage + 1 extra tas

Ruimbagage regels KLM: gewicht en afmeting

Naast het meenemen van je handbagage en een reisaccessoire, rekent KLM ook geen extra kosten voor het meenemen van 1 stuk ruimbagage met een maximaal gewicht van 23kg. Dit geldt zowel binnen Europa als intercontinentaal. Wel zijn hier een aantal regels aan verbonden. De afmetingen van de koffer mag niet groter zijn dan 158 cm (L + B + H) en de koffer mag niet zwaarder zijn dan 23kg. Ook kan het maximale gewicht en afmeting van ruimbagage per vlucht verschillen. Bekijk daarom altijd goed in je boekingsbevestiging de exacte bagage-informatie voor je reis. Ook zijn er uitzonderingen voor Business Class, Flying Blue en Skyteam Elite members. 

KLM ruimbagage regels:

  • Maximale afmeting: L + B + H max. 158 cm
  • Maximaal gewicht: 23 kg
  • Aantal stuk: 1 
  • Business Class reizigers mogen 1 stuk extra ruimbagage meenemen met een maximaal gewicht van 32 kg. 
  • Kosten: Ruimbagage met bovenstaande afmetingen en gewicht mogen gratis mee. 

 

De best verkochte koffermerken

Shop jouw favoriete koffer uit de collectie van deze topmerken!