Wat zijn de Eurowings (german wings) handbagage afmetingen? 

Mag je bij een vlucht van Eurowings een handbagage koffer meenemen? En hoe groot en zwaar mag deze zijn? Eurowings heeft een aantal regels voor het reizen met zowel handbagage als ruimbagage. We leggen je graag uit wat de regels zijn, zodat je straks niet voor verrassingen komt te staan op de luchthaven. 

Handbagage regels Eurowings: gewicht en afmetingen  

Vlieg je met Eurowings? Dan mag je als je een basic ticket geboekt hebt een tas meenemen met een maximale afmeting van 40 x 30 x 25. Vanaf het smart tarief bij Eurowings kan je een handbagage koffer meenemen. De Hanbagage koffer afmetingen zijn 55 x 40 x 23 met een maximaal gewicht van 8KG. Je mag dan natuurlijk ook nog een tas mee nemen met de afmeting van 40 x 30 x 25.

Verschil tussen handbagagekoffers, underseaters en cabinbags

Een underseater is een kleine trolley van max. 45 cm hoog die past onder een vliegtuigstoel. Bij Eurowings is de maximale afmeting van een underseater: 40cm x 30cm x 25cm. Een cabinbag is een reistas zonder wielen, welke past in de bagagebakken en in enkele vallen onder de vliegtuigstoel. Handbagagekoffers, underseaters en cabinbags kunnen als handbagage mee tijdens de vlucht. Elke categorie heeft een eigen voordeel. Zo kan jouw voorkeur uitgaan naar een handbagagekoffer die de maximale bagage afmeting/gewicht heeft (gemiddeld 30 tot 40 liter inhoud). Een voordeel van een underseater is dat je de trolley gemakkelijk meeneemt tijdens het inchecken en plek heeft onder jouw stoel. De kans dat jij deze underseater moet inchecken voor ruimbagage als de vliegtuig vol is, is zeer klein. Een cabinbag is een praktische tas en draag je gemakkelijk met je mee. Deze past in vele gevallen boven in de bagagebakken of onder jouw vliegtuigstoel.

Top 10 populairste Eurowings handbagage koffers

Maak een keuze uit deze 10 populairste handbagage koffers voor je vlucht met Eurowings

Eurowings handbagageregels samengevat 

  • Bij een basic ticket mag je alleen een tas mee van 40 x 30 x 25 cm 
  • Afmetingen handbagagekoffer: 55 x 40 x 23cm 
  • Maximale gewicht: 8kg 

Ruimbagage regels Eurowings: gewicht en afmetingen 

Je mag ruimbagage meenemen als je een smart ticket hebt of duurder. Je mag dan een ruimbagagekoffer van maximaal 23kg meenemen. Als je een basic ticket hebt dan kun je ook ruimbagage meenemen. Maar dat is tegen een extra betaling dit kun je online doen.  En als je een extra koffer mee wilt en je hebt een smart ticket kan dit natuurlijk ook tegen een extra betaling. 

Eurowings ruimbagage regels samengevat 

  • Maximaal 23kg 
  • Tegen een betaling kan extra ruimbagage mee