JanSport 

JanSport is vooral in Amerika een ongekend populair rugzakken merk en vooral populair onder studenten op de highschool. JanSport begint in Nederland ook steeds aan populariteit te winnen en uiteraard mogen JanSport tassen dan niet ontbreken in de collectie van Travelbags. JanSport staat voor de kwaliteit van haar producten en er wordt dan ook levenslange garantie op de tassen gegeven! Voor welke kleur en voor welk model kies jij? 

1 - 19 van 19 artikelen

Aanbevolen

Het ontstaan van JanSport  

Het merk JanSport is in 1957 in Seattle opgericht door Janice Lewis, Skip Yowell en Murray Pletz. Drie hele verschillende personen, want Skip was een hippie en outdoor fanaat, Janice was een naaister en Murray een ingenieur. Zo heeft elke persoon zijn of haar unieke bijdrage gehad wat betreft de ontwikkeling van JanSport. Het begon allemaal toen Murray een ontwerpwedstrijd won, met een verstelbaar aluminium rugzak frame. Dit was de eerste aanleiding van JanSport. Janice werd er bij betrokken en heeft het patroon ontworpen voor het rugzak frame. En waar komt de naam JanSport vandaan? Dit is afgeleid van Janice, omdat Murray had toegezegd het merk naar haar te vernoemen als het een succes zou worden en daar kwam Murray niet meer onderuit. Skip is minder betrokken geweest bij de ontwikkeling en het ontstaan van de JanSport rugzakken, maar was uiteindelijk verantwoordelijk voor de verkoop. Zijn bijdrage aan het succes van het bedrijf is hiermee niet te onderschatten, aangezien JanSport miljoenen rugzakken heeft verkocht en nog steeds verkoopt. 

Janssport richtte zich met haar schooltassen niet specifiek op studenten en scholieren, maar al vrij snel werd het een populair merk onder studenten. Hier speelde Janssport weer op in door de Campus rugzak te ontwikkelen, die later bekend werd als de Superbreak. 

Het JanSport aanbod bij Travelbags 

Bij Travelbags vind je een groot aantal modellen van JanSport aan, waaronder de Superbreak serie in een enorm scala aan kleuren en prints. Daarnaast vind je bijvoorbeeld ook de rugzak trolleys, die zowel als rugzak en als trolley gebruikt kunnen worden. Ideaal voor je korte vakantie of voor je backpack avontuur. Het aanbod van JanSport wordt steeds uitgebreid, dus neem regelmatig eens een kijkje voor de nieuwste collectie.