Hoe kies ik de juiste fietstas?

Een fietstas is jouw perfecte metgezel tijdens je dagelijkse fietstocht naar je werk, wanneer je op de fiets je dagelijkse boodschappen gaat halen of tijdens een langere fietstocht. Maar welke fietstas moet je kopen? Wij geven je een aantal tips waar je op moet letten bij het kopen van de juiste fietstas. 

Fietsen is een heerlijke buitenactiviteit. Er zijn genoeg mooie plekken in jouw eigen omgeving om per fiets te verkennen. Wanneer je een fietstocht op de planning hebt staan, is het heel handig om wat bammetjes, versnapering en drinken mee te nemen. En wat is nu makkelijker om dit mee te nemen in een fietstas? Een fietstas bevestig je namelijk heel makkelijk op de bagagedrager van je fiets. En voilà, je fietstocht kan beginnen! 

Enkele of dubbele fietstas

Het kopen van een fietstas begint natuurlijk eerst bij het bedenken waarvoor je de fietstas wil gebruiken. Dit is namelijk bepalend voor de grootte van de fietstas. Moet je juist kiezen voor een enkele fietstas of ga je voor een dubbele fietstas? Uiteraard heb je ook voortassen en stuurtassen voor op de fiets. Maar deze modellen laten we in dit geval even achterwege. Stap 1 is dus belangrijk om te bepalen waar je je fietstas voor wil gebruiken. Spring je dagelijks op je fiets om naar het werk te gaan of de dagelijkse (kleine) boodschappen te halen? Dan is een enkele fietstas hiervoor perfect! Een enkele fietstas bevestig je eenvoudig en snel op de bagagedrager en kun je daarnaast gebruiken als boodschappentas tijdens het boodschappen halen. Multifunctioneel dus! Wil je toch meer spullen vervoeren op de fiets? Kies dan voor een dubbele fietstas. Een dubbele fietstas biedt voldoende ruimte voor veel spullen. Let er dan wel op dat je het gewicht goed verdeeld over beide fietstassen. Naast fietstassen die op de bagagedrager te bevestigen zijn, zijn er in de ruime collectie ook fietstassen verkrijgbaar die op het stuur of op het voorwiel te bevestigen zijn. 

Waterdichte fietstas

Wanneer je door weer en wind op de fiets zit, raden wij je ook aan om voor een waterafstotende fietstas te gaan. Fietstassen van waterdicht materiaal zorgen ervoor dat je spullen droog blijven tijdens een enorme plensbui. Kies ook altijd voor een fietstsas van duurzaam en sterk materiaal, zodat je hier lang plezier van hebt. De Ortlieb fietstassen zijn hier een goed voorbeeld van. Deze fietstassen zijn gemaakt van oersterk materiaal, namelijk dekzeil van de vrachtwagen. Deze fietssen zijn waterdicht, oersterk en zijn eenvoudig te monteren achterop de fiets. Bekijk de uitgebreide collectie en wie weet fiets jij binnenkort door Nederland met een praktische fietstas! 

Type fietstassen

Er zijn verschillende type fietstassen verkrijgbaar waaruit je kunt kiezen. Stap je dagelijks op de fiets om boodschappen te doen? Dan heb je een ander type fietstas nodig dan wanneer je een langere fietstocht (of fietsvakantie) gaat maken. Van stuurtassen tot aan praktische fietstassen, wij leggen je precies uit welke fietstas jij moet hebben! 

Ga je op pad met de fiets en veel bagage? Dan is een fietstas onmisbaar. Hoe meer bagage je wil meenemen op de fiets, hoe zwaarder het wordt. Het is daarom ontzettend belangrijk om het gewicht van de tassen gelijkmatig te verdelen, niet alleen voor jezelf maar ook zeker voor het behoud van je fiets. 

Stuurtas

Een stuurtas is een klein tasje voorop de fiets. Hierin kun je je kleine waardevolle spullen zoals een mobiele telefoon en portemonnee bewaren tijdens het fietsen. Een stuurtas kun je makkelijk loskoppelen aan het stuur en meegenomen worden aan de hand. Het is wel belangrijk om een stuurtas niet vol te stoppen met veel spullen, anders het kan invloed hebben op je stuurgedrag tijdens het fietsen. Wat overigens gevaarlijk kan zijn. 

Voor- en achtertas

Een voor- en achtertas zijn fietstassen die vaak worden gebruikt tijdens een fietsvakantie. Deze fietstassen kunnen makkelijk aan de bagagedrager bevestigd worden. Wanneer je veel bagage mee wil nemen tijdens je fietsvakantie, zijn deze type fietstassen ideaal! Let er altijd wel op dat je het gewicht van de tassen verdeeld. Een achtertas kan ook gebruikt worden tijdens dagtripjes of fietstochten en is dan ook de meest gebruikte type fietstas! 

Jannie

Jannie