Welke cosmetica mag mee in je handbagage? Lees het hier. 

Als je gaat reizen, wil je natuurlijk je geliefde beautyproducten meenemen. Maar er zijn strikte regels wat betreft het meenemen van vloeistoffen in je handbagage. Het is handig om deze regels te kennen en hier rekening mee te houden met het inpakken van je toilettas. Want niemand zit erop te wachten om aan te zien hoe die ene  dure dagcreme bij de security check voor je ogen wordt weggegooid. Wij willen je graag dit trauma besparen en daarom leggen we in dit artikel uit welke cosmetica wel mee mag in het vliegtuig en welke niet.

Vloeistof regels

In het kader van veiligheid is het sinds 2001 verboden om grote hoeveelheden vloeistoffen mee te nemen in je handbagage. Voor alle vliegtuigmaatschappijen wereldwijd is het per persoon toegestaan om maximaal 1 liter aan vloeistoffen mee te nemen in je handbagage, onderverdeeld verpakkingen van maximaal 100 ml. Dit betekent dat je makkelijk 10 verzorgingsproducten kan meenemen. Een kleine uitzondering op de regel: Babyvoeding, medicijnen en koelelementen voor medicatie mogen onbeperkt mee in het vliegtuig, mits je een doktersvoorschrift hebt. Dit hoeft niet in een doorzichtig ziplockzakje maar mag in de originele verpakking meegenomen worden. Je moet er alleen aan denken om dit bij de douane uit je handbagage te halen.

Handige verpakkingen

Reizen met handbagage betekent dat je maximaal 1 liter per persoon mag meenemen. Bij de drogist zijn er ideale, kleine verpakkingen van alle uiteenlopende merken verkrijgbaar die perfect zijn voor het reizen met handbagage. Deze reisflacons kun je achterlaten wanneer je weer naar huis vliegt. Voor iedereen die het liefst alle favoriete verzorgingsproducten mee wil nemen zijn er handige flacons. Deze flacons zijn doorzichtig, hervulbaar en verkrijgbaar in maximaal 100 ml zodat je ze makkelijk kan vullen met je eigen cosmetica.

Doorzichting ziplockzakje

Let op, alle vloeistoffen moeten in een doorzichtig, hersluitbare verpakking meegenomen worden. Ook wel ziplockzakje genoemd. Vaak kun je deze ziplockzakjes op het vliegveld gratis krijgen, maar het is nat zo handig om het zakje thuis al te vullen. Je kan bijvoorbeeld makkelijk de diepvrieszakjes uit de supermarkt hiervoor gebruiken. Deze zijn groot genoeg om te vullen met producten. Een handige tip: Neem een extra doorzichtig en hersluitbare verpakking mee voor de zekerheid. Mocht je ziplockzakje onverwachts kapot gaan heb je er altijd een achter de hand.

Cosmetica in handbagage

Hoe zit het dan met je make-up artikelen? Zolang je cosmetica niet vloeibaar is, kan het prima zonder problemen mee in je handbagage. Je gezichtspoeder, oogschaduw en blush kun je daarom eenvoudig meenemen in je make-uptas. Alle vloeibare make-up zoals foundation, primer en lipgloss mogen mee mits het verpakkingen van maximaal 100 ml zijn. Stop welk alle artikelen in een zip-lock zak. 

Shop tax free

Bovenstaande regels gelden dus alleen bij de security check. Ben je hier eenmaal doorheen, dan kun je met hartelust shoppen bij de tax-free zone. De aangekochte artikelen worden in een verzegelde tas samen met de bon geplaatst  en mogen dan gewoon mee het vliegtuig in. Het enige nadeel hieraan is dat je op de terugweg weer aan dezelfde regel moet houden. Houd hier dus rekening mee en koop niet extra grote hoeveelheden aan vloeistoffen.

Leeg hervulbaar waterflesje

Zelfs een gevuld flesje water mag je niet meenemen in je handbagage. Neem een leeg, hervulbaar waterflesje mee zodat je deze achter de douane kan vullen met water. Zo heb je in ieder geval genoeg te drinken tijdens je vlucht.

Laat scherpe voorwerpen thuis

Scherpe voorwerpen zijn bij de meeste luchthavens verboden om mee te nemen in je handbagage. Dit kan verschillen per luchthaven. Om er zeker van te zijn kun je het beste nagelscharen, vijlen, pincetten en scheermesjes in je ruimbagage plaatsen. 

Verdeel je verzorgingsproducten

Reis je met een partner of een gezelschap? Verdeel dan de standaard verzorgingsproducten zoals shampoo, conditioner en tandpasta onderling. Zo kun je beiden meer meenemen aan favoriete vloeistoffen. Wanneer je met een groter gezelschap reist, kun je er ook voor kiezen om op de plaats van bestemming de standaard producten te halen.

Marit

Marit