Wat zijn tips voor lange vluchten? 

Een vliegreis naar de ultieme vakantiebestemming vraagt vaak om een aantal uren geduld op een kleine vierkante meter. Een lange vliegreis moet doorstaan worden om vervolgens te kunnen genieten op de plek van bestemming. Om de vliegreis niet alleen leuker maar ook een klein beetje aangenamer te maken, hebben we zeven tips voor je op een rij gezet. Met deze tips weten we zeker dat de vliegreis binnen no time voorbij gaat.

1. Comfort is key

Niets is namelijk fijner om met een comfortabele outfit het vliegtuig in te stappen. Vooral omdat je weinig kan bewegen en vaak een aantal uur op dezelfde stoel moet doorbrengen. Kies daarnaast ook voor makkelijke, comfortabele en loszittende schoenen, het kan namelijk wel eens voorkomen dat je bij de douane je schoenen moet uittrekken en dat je voeten opzwellen tijdens de vlucht.

2. Sjaal

Neem tijdens je vliegreis een sjaal mee. Het kan behoorlijk afkoelen in het vliegtuig, en dan kan een sjaal lekker warm zijn. Ook is het multifunctioneel inzetbaar als dekentje!

3. Rekken en strekken

Na urenlang stilzitten is het rekken en strekken van de benen tijdens een vliegreis geen overbodige luxe. Een ommetje door het vliegtuig zit er helaas niet in, maar het kan geen kwaad om je benen te strekken en de cabine door te lopen. Maak een praatje verderop in het vliegtuig en wie weet kunnen er wel hele leuke tips gedeeld worden.

4. Geniet van het uitzicht

Zit je bij het raam en vlieg je overdag? Dan kun je uren genieten van alle uitzichten vanuit het vliegtuig. De wereld is namelijk van bovenaf bijzonder mooi om te zien.

5. Slapen

Slapen in het vliegtuig is niet heel comfortabel, maar het kan wel een klein beetje makkelijker gemaakt worden door comfortabele reisaccessoires zoals een slaapmasker, nekkussen en oordopjes mee te nemen in je handbagage. Slapen in het vliegtuig zorgt ervoor dat de tijd letterlijk voorbij vliegt en je binnen no time op de plek van bestemming bent. 

6. Reisgids

In het vliegtuig heb je uren de tijd om de reisgids te bestuderen om zo de leukste hotspots te ontdekken. Zorg er wel voor dat je een reisgids meeneemt in je handbagage want zonder reisgids kom je natuurlijk niet verder.

7. Klassieke spelletjes

Voor iedereen die dol is op spelletjes kan tijdens de vliegreis helemaal losgaan. De klassiekers onder de spelletjes zoals kruiswoordpuzzels en sudoku’s blijven net zoals kaartspellen altijd favoriet. Met kaarten kun je namelijk 101 verschillende spellen spelen. Wil je liever een origineel spel spelen? Laat je fantasie de vrije loop en verzin iets leuks zoals ‘wie is het’ of ‘ik zie, ik zie wat jij niet ziet’!

8. Drinken

De luchtvochtigheid in het vliegtuig kan tijdens vluchten dalen naar 20%. Het is dan ook belangrijk om goed gehydrateerd te blijven tijdens de vlucht. Drink voldoende water en laat liever alcohol en cafeïne staan. Het kan handig zijn om een leeg flesje water mee te nemen in de handbagage, dan kan deze door de stewardess worden bijgevuld tijdens de vlucht.

9. Download je favoriete film, boek of serie

Ben je helemaal in de ban van een serie, film of lees je liever een boek? Download al je favorieten op je tablet of E-reader en je hebt de komende uren in het vliegtuig genoeg kijk- en leesvoer. Reken maar dat je vliegreis letterlijk voorbij vliegt. En verder: accepteer dat je een lange vliegreis voor de boeg hebt. Denk aan de vakantiebestemming en zorg ervoor dat je goed voorbereid het vliegtuig instapt met bovenstaande tips.

10. Toilettas

Het is handig om een kleine toilettas in je handbagage te stoppen met een tandenborstel, tandpasta, verfrissingsdoekje en wat vochtinbrengende crème. Zo kun je je tijdens de lucht wat opfrissen en zorgen dat je huid gehydrateerd blijft.

Marit

Marit