Wat is het nut van een reisverzekering?

Het wordt nog wel eens vergeten: het afsluiten van een reisverzekering wanneer je een vakantie voor de boeg hebt. Het is minstens zo belangrijk, zelfs voor de kleine ‘ongelukjes’. Wat is het nut van een reisverzekering? Lees mee, want het afsluiten van een reisverzekering is een must wanneer je op reis gaat.

Het afsluiten van een reisverzekering

Een reisverzekering is ontzettend belangrijk wanneer je op vakantie gaat, ook al is het maar voor twee dagen! Maar waar heb je een reisverzekering precies voor nodig? Een reisverzekering zorgt ervoor dat je verzekerd bent tegen materiële schade zoals je bagage of persoonlijke schade/ongeval die je tijdens de vakantie kunt oplopen. Het afsluiten van een reisverzekering is niet verplicht, maar het wordt wel aangeraden wanneer je op vakantie gaat. Een ongeluk zit overigens in een klein hoekje en dit kan je behoorlijk veel geld schelen. 

Kortlopende of een doorlopende verzekering

Kortom, het is dus goed om tijdens het boeken van je vakantie, tripje of weekendje weg een reisverzekering af te sluiten. Ga je vaker in het jaar op vakantie is het verstandig om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Zo vergeet je in ieder geval niet om een reisverzekering af te sluiten en daarnaast ben je op jaarbasis ook nog eens goedkoper uit. Tip, vergelijk verschillende verzekeringsmaatschappijen om inzichtelijk te krijgen wat er precies binnen je reisverzekering valt. Zo kan het voorkomen dat je bij de ene verzekeringsmaatschappij wel verzekerd bent voor de medische kosten en bij de ander heb je hier een aanvullende verzekering voor nodig. Houdt daarom goed rekening met het type vakantie en verzeker je goed!

Wat dekt een reisverzekering?

Een reisverzekering bestaat uit een basisverzekering die de onverwachte kosten en de hulpverlening tijdens je vakantie dekt. Je bent verzekerd voor de basis en vaak tot een bepaald bedrag, dus niet voor alles! De dekking kan ook per aanbieder verschillen. Het is dus raadzaam om de basisverzekering uit te breiden met allerlei extra's. Het is bijvoorbeeld belangrijk om je bagage op te nemen in je reisbagage. Mocht je bagage niet aankomen op de plaats van bestemming of gesloten zijn, ben je tot een maximaal bedrag verzekerd. Ook wanneer je een actieve vakantie voor de boeg hebt, is het verstandig om je hiervoor extra te verzekeren.

Wat is een annuleringsverzekering?

Een annuleringsverzekering is een verzekering die de annuleringskosten (of een gedeelte daarvan) dekt wanneer je vóór of tijdens je reis door omstandigheden (overlijden of ernstige ziekte) niet op reis kan. Wanneer je op het punt staat om een reis te boeken kun je er voor kiezen om een annuleringsverzekering af te sluiten. Dit is overigens niet verplicht. Een annuleringsverzekering kun je afsluiten tot maximaal 14 dagen nadat jij je reis hebt geboekt. Mocht er halsoverkop vlak voor de reis een reden zijn waarom je niet op reis kan, vergoed je reisverzekering een gedeelte of misschien wel helemaal niets. Ook dit kan verschillen per aanbieder. 

Koffer bestellen bij Travelbags

Jij hebt je reis geboekt, en een reisverzekering afgesloten? Dan is het tijd om een passende koffer te kopen om met veel plezier op vakantie te gaan. Kun je geen passende koffer vinden in de collectie of heb je meer advies nodig? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice, zij helpen je graag met het maken van de juiste keuze! 

Jannie

Jannie