Wat is de beste wintersportbagage? 

Het is weer tijd voor sneeuwpret! Wanneer je op wintersport gaat, heb je genoeg sneeuw-gear om mee te nemen. Denk hierbij aan skikleren, thermokleding, een helm, skibril en natuurlijk een board of ski’s. Vergeet bovendien niet een leuk spel, comfortabele kleding en een boek of e-reader mee te nemen voor in de avonduren. Hoe je ook naar de plek van bestemming reist, je wilt je bagage natuurlijk zo makkelijk meenemen. Een reistas op wielen is dan makkelijker dan een koffer, omdat deze tassen beter te stapelen zijn en toch genoeg ruimte bieden. De keuze in reistassen is reuze, maar om het kiezen te vereenvoudigen zetten we de vier toppers voor een wintersportvakantie voor je op een rij.

1. Eastpak Tranverz

We kennen Eastpak voornamelijk als een merk dat stoere schooltassen verkoopt. Maar Eastpak heeft een collectie die veel veelzijdiger is dan alleen schooltassen. De Tranverz van Eastpak is een van de producten uit die uitgebreide collectie. Deze stijlvolle en functionele reistas is in vier verschillende formaten verkrijgbaar. Aan jou dus de keus hoe veel je mee wilt nemen op wintersport. Wanneer je de tas zwaar hebt ingepakt, kun je deze ook makkelijk achter je aan rollen. Voor de sterke mannen en vrouwen onder ons heeft de Eastpak twee handvatten waaraan hij eenvoudig opgetild kan worden. De tas heeft spanbanden om hem compact te maken, waardoor de Tranverz makkelijk te stapelen is in de kofferbak.

Als je met het vliegtuig gaat, is de Tranverz in maat S perfect als handbagage. Dat blijkt ook uit onderzoek van de Consumentenbond. De Tranverz in maat S bleek de absolute winnaar te zijn op het gebied van degelijkheid, valbestendigheid, gewicht en het geluid van de wielen, en werd daarmee verkozen tot de beste handbagage koffer van 2016. Daarmee hoort de Eastpak Tranverz zeker in de top vijf thuis.

2. Samsonite Paradiver Light

De naam klinkt niet alleen sportief, de Samsonite Paradiver is dat ook nog eens. Waterafstotend, lichtgewicht en van alle gemakken voorzien dankzij de praktische indeling maken deze reistas uiterst geschikt voor de wintersport. Het 600 x 600 denier polyester is toegerust met een PU-coating waardoor je skipak, thermokleding en warme sokken ook tijdens winterse omstandigheden droog blijven. De Paradiver Light van Samsonite heeft verschillende handgrepen, soepele wielen en is met een gewicht van 2.9 kilo bij het grootste formaat ook nog eens extreem licht. Ideaal voor in het vliegtuig, maar natuurlijk ook geschikt voor de kofferbak.

3. Dakine Split Roller

De Split Roller is een praktische reistas van het merk Dakine. Met 85 liter inhoud is er genoeg ruimte voor een vakantie van ongeveer twee weken. De tas is gesplitst in twee ruime delen, waardoor je jouw bagage overzichtelijk in kan pakken. Geen gedoe met kleding die door elkaar ligt of zich mengt met skikleding. Je verdeelt je winterse kleding en ski- of snowboardschoenen gewoon over de vakken.

Je hoeft je geen zorgen te maken over het gewicht van de Split Roller, want je kunt de tas altijd achter je aan rollen. De skateboard-achtige wieltjes zijn vervangbaar, dus bij eventuele slijtage is de tas niet meteen afgeschreven.

Dakine gebruikt gerecycled materiaal om de Split Roller te produceren, waardoor de tas goed past bij de milieubewuste reiziger. Aan de zijkant zit een onopvallend ID vak waarin het bagagelabel kan worden verstopt.  Net als de Eastpak Tranverz is de Dakine Split Roller makkelijk compact te maken met de spanbanden. Uitstekend te stapelen en dus perfect voor een wintersportvakantie met vrienden of familie.

 

Inpakken en wegwezen

Deze vier toppers zijn makkelijk te vervoeren, overzichtelijk in te pakken en ook nog eens goed te stapelen. Daarnaast zijn de meeste van deze tassen in verschillende formaten verkrijgbaar. Als je met het vliegtuig gaat is het handig om een kleiner formaat te kiezen zodat je tas mee kan als handbagage. Wanneer je met de auto naar de plek van bestemming gaat kan je de keuze voor het formaat afstemmen op de ruimte in de kofferbak. Bekijk het ruime assortiment reistassen op Travelbags en shop jouw favoriet. Inpakken en wegwezen is nog nooit zo makkelijk geweest. Fijne vakantie!

Gerjan

Gerjan