Wachten op het vliegveld? 10 tips!

Op vakantie met het vliegtuig? Dan weet je zeker dat je enkele uren op het vliegveld moet wachten. Saai? Dat hoeft niet! Hier enkele tips om de wachttijd na het inchecken of tijdens een overstap leuk te maken.

Shop ‘till you drop

De meeste vliegvelden hebben een uitgebreid aanbod aan winkels waar je je urenlang kan vermaken. Je hoeft niets te kopen natuurlijk. Het kijken, ruiken, lezen en passen in de duty free shops helpt je ook al om de wachttijd door te komen. 

Wie is het?

Als je samen met iemand reist, is de real life versie van het spel 'Wie is het?' leuk om te spelen. Neem iemand in je omgeving in gedachten en laat de ander vragen stellen tot hij of zij de juiste persoon heeft geraden. Let op: Het mogen alleen vragen zijn die met ja of nee beantwoord kunnen worden.

Netflix

Vaak bieden vliegvelden gratis wi-fi aan, waardoor je jouw favoriete film of serie kan kijken op je laptop, tablet of telefoon. Het is sinds kort zelfs mogelijk om series en films van Netflix te downloaden, waardoor je deze ook kan kijken zonder dat je internetverbinding hebt. Met enkele afleveringen van je favoriete serie heb je zo weer een aantal uurtjes gevuld. Applausje voor Netflix!

Slaap lekker!

Heb je een lange reis voor de boeg of heb je een lange overstap? Zoek een comfortabel en rustig plekje waar je even kan liggen. Het vliegtuig is niet de meest comfortabele plek om te slapen dus pak je kans! Gebruik een nekkussen of vest om je hoofd te ondersteunen en een dikke sjaal of deken om warm te blijven. Zorg er wel voor dat je een wekker zet, zodat het vliegtuig niet zonder jou vertrekt. 

Nieuwe boeken lezen

Als je vanuit Nederland vliegt, kun je tijd doorbrengen in de verschillende boekenwinkels op het vliegveld. Op Schiphol zijn er meerdere boekenwinkels die een uitgebreid assortiment hebben met de bestsellers van het moment èn de leukste tijdschriften. Blader door favoriete of onbekende tijdschriften en lees een paar hoofdstukken uit de nieuwste boeken. Voor je het weet is het tijd om te boarden!

Speurtocht

Tijd voor een spelletje! Wanneer je een reismaatje hebt, kunnen jullie samen het aantal toiletten, winkels of restaurants tellen. Als je van gekkere spelletjes houdt, kun je ook verstoppertje spelen. Op deze manier blijf je in beweging en leer je het vliegveld op een leuke manier kennen.

Sporten

Aangezien je in het vliegtuig maar weinig bewegingsruimte hebt en veel stil moet zitten, is de wachttijd de ultieme kans om in beweging te blijven. Loop, ren, spring of dans nu het nog kan. Bang dat mensen je aan gaan kijken? No worries, het grootste gedeelte van je medereizigers zie je alleen maar op het vliegveld. 

Nieuwe mensen leren kennen

Het leuke aan wachten op het vliegveld is dat je niet de enige bent die wacht op het moment dat het vliegtuig opstijgt. Maak bijvoorbeeld een praatje met de persoon naast je. Zo maak je zowel je eigen dag als die van een ander een stuk leuker. Wie weet heb je hierdoor wel een leuk reismaatje! 

Reisinspiratie

Hou je van reizen en heb je inspiratie nodig voor een volgende reis? Op de informatieborden zie je allerlei bestemmingen voorbij komen waar je zelf waarschijnlijk nog niet aan gedacht had. Zo doe je meteen inspiratie op voor de volgende trip!

Hello Goodbye

Vlieg je via Schiphol? Dan kun je naar de Hello Goodbye bar in de aankomsthal van Schiphol. Zoek een comfortabel plekje op en wees getuige van de meest epische momenten op Schiphol.

Met deze tips is het wachten op het vliegveld zo voorbij! Succes en een goede reis!

John