Voor 22.59 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf 39,-

Gratis retour

Logo 1

Wat is solo reizen?

Van citytrip, weekendje weg in eigen land tot aan een strandvakantie of wereldreis. Stap uit je comfortzone en ga eens alleen op reis! Mocht je van plan zijn om een solo reis te gaan maken, lees dan mee. We geven praktische en handige tips voor solo reizigers, want ook solo reizen kan ontzettend leuk zijn. Heb lef, trek erop uit en wie weet wordt dit wel een van de leukste reiservaringen.

Maak een plan

Ten eerste, maak een plan en vertrek niet zomaar met het eerste en beste vliegtuig naar een onbekende bestemming. Ook wanneer je solo reist is een goede voorbereiding het halve werk. Maak een concreet plan waar je naartoe wilt reizen, de reisduur en wat je op de plek van bestemming wilt doen. Mocht je gaan rondtrekken, stippel dan in grote lijnen je reis uit om te voorkomen dat je niet voor verrassingen komt te staan.

Onderneem actie

De een staat er open voor, de ander wil echt ‘solo’ gaan reizen. Maar onderneem in ieder geval actie tijdens je reis, waar je ook naartoe gaat. Dit voorkomt dat je je gaat vervelen op de plek van bestemming. Zo heb je elke dag wat leuks op de planning staan om te ondernemen. En wie weet tref je wel leuke mede solo-reizigers waarmee je ook actie kan ondernemen of leuke tips kan uitwisselen. Vooral wanneer je voor een langere periode alleen op reist gaat, ben je vast en zeker toe aan een beetje gezelligheid. Solo-reizen betekent niet dat je continu alleen moet zijn.

Leer nieuwe mensen kennen

Ook al ben je van plan om alleen op reis te gaan, het is altijd leuk om nieuwe mensen te leren kennen. Ben je alleen op reis, is het alleen maar makkelijker om contacten te maken omdat je niet bent aangewezen op een reispartner. Of dit nu een contact is met een andere reiziger of met een local. Nieuwe mensen leren kennen is altijd leuk! En de tips van de locals zijn altijd het allerleukste, dus profiteer hier dan ook van. 

Gewoon doen: lekker uit eten

Je bent alleen op reis dus je moet genieten! Ga daarom ook gerust lekker uit eten. Het kan voorkomen dat je je wat ongemakkelijk voelt, maar mensen om je heen zijn helemaal niet bezig met het feit dat jij alleen aan een tafeltje zit. De ultieme oplossing: zorg dat je altijd een boek, reisgids of schrijfmateriaal bij je hebt. Zo hoef je je niet te vervelen wanneer je zit te wachten op je maaltijd. Of nog leuker, ga aan de bar zitten in plaats van aan een tafeltje in het midden van het restaurant. Met het barpersoneel valt altijd wel een praatje te maken.

Veiligheid staat voorop

Veiligheid tijdens het reizen staat natuurlijk voorop, vooral wanneer je alleen op ontdekkingsreis bent. Kies voor de veilige weg want je kan niet altijd alles en iedereen vertrouwen. Twijfel je ergens over, aarzel niet en doe het dan niet. Zorg er in ieder geval voor dat je veilig voelt tijdens het reizen! Mocht het voorkomen, dan is het nooit verkeerd om een extra buffer te hebben voor het geval je je niet veilig voelt in het hotel, hostel of trein.

Geniet van het alleen zijn

Niets is leuker om jezelf te ontdekken tijdens je ontdekkingsreis. Geniet hier dan ook van. Het leuke van solo reizen is dan ook dat je jezelf goed leert kennen. Wanneer je alleen op reis bent, ben je op jezelf aangewezen. Je kunt doen wat jezelf wil en je hoeft met helemaal niemand rekening te houden. Hoe leuk is het om jezelf te ontdekken tijdens je solo-reis? Enjoy!

Lise