Hoe stel ik een cityguide samen met Google Maps?

Heb je binnenkort een citytrip op de planning staan? En ben je langzamerhand al bezig met het verzamelen van alle hotspots? Maak dan je eigen cityguide op Google Maps! Hierdoor bespaar je ook nog weer een aantal kilo’s in je handbagage, omdat jij jouw papieren reisgidsen thuis kan laten. Met onderstaand stappenplan laten wij jou zien hoe je met Google Maps een gepersonaliseerde cityguide kan samenstellen.

Stap 1: Verzamel alle leuke hotspots

Heb jij je ultieme citytrip-bestemming gevonden? Ga dan op zoek naar de leukste hotspots. Welke leuke restaurantjes en plekken wil jij bezoeken? Een beetje goed zoekwerk op het internet kan jou hierbij helpen. Maak vervolgens een lijstje van al jouw favoriete activiteiten en hotspots die je wilt bezoeken.

Stap 2: Maak je eigen citymap

Genoeg leuke plekjes en restaurants gevonden? Dan wordt het nu tijd om deze toe te voegen aan jouw eigen kaart op Google Maps. Ga naar Google My Maps en log in met jouw Google account. Heb je nog geen Google account? Dan kun je die in een paar stappen gratis aanmaken. Klik vervolgens op de rode knop ‘nieuwe kaart aanmaken’. Zoek jouw citytrip-bestemming op en geef de kaart een naam.

Stap 3: Voeg jouw hotspots toe

Nu is het tijd om al jouw hotspots toe te voegen in jouw eigen kaart. Zoek elke hotspot op via de zoekbalk bovenaan de pagina. Vervolgens verschijnt de locatie op de kaart. Klik op ‘toevoegen aan kaart’. Op deze manier kun je al jouw favoriete locaties vastzetten. Aan de linkerzijde kun je jouw hotspots gemakkelijk ordenen door nieuwe lagen toe te voegen. Op onderstaand voorbeeld is er bijvoorbeeld onderscheid gemaakt tussen hotels, bezienswaardigheden en eten en drinken. Deze locaties kun je nog duidelijker maken door ze te voorzien van een kleurtje en een icoontje. Dit doe je door in het overzicht op ‘het verfemmertje/stijl’ te klikken. Op deze manier creëer je een goed overzicht en weet je waar je bepaalde hotspots terug kunt vinden.

Stap 4: Maak je eigen routes

Ben je eenmaal op bestemming aangekomen en heb je een globale planning voor de komende dagen? Dan kun je met Google My Maps je eigen routes uitstippelen. Zo voorkom je het eindeloze zoeken naar jouw uitgekozen hotspots en houd je nog genoeg tijd over om andere leuke dingen te doen. Klik onder de zoekbalk op ‘een lijn tekenen’. Nu kun je al jouw hotspots aanklikken die jij die dag wil bezoeken. Google Maps maakt hier vervolgens een route van.

Stap 5: Ga er op uit & geniet!

Ga je samen op een citytrip? En wil je jouw voorpret met een ander delen? Dat kan! Met Google My Maps kun je met meerdere mensen aan een kaart werken. Op die manier kunnen jullie samen een mooie lijst met must-sees en routes opstellen. Om jouw kaart ook daadwerkelijk op locatie te gebruiken, is het misschien handig om de kaart offline te downloaden op je telefoon. Dit kan een heel aantal MB’s schelen. Onder de pagina ‘offline kaarten’ kun je een stad toevoegen. Nu kun je jouw eigen gemaakte cityguide offline gebruiken. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is genieten van al het moois om je heen! Nog op zoek naar leuke hotspots voor jouw ultieme citytrip-bestemming? Neem eens een kijkje tussen onze tips.

Koen