Bestemming van de maand: Rotterdam

Op zoek naar een weekendje weg in Nederland? Ontdek dan de bruisende metropool Rotterdam. In deze unieke stad ontdek je het fascinerende contrast tussen de charme van oude gebouwen en de prachtige moderne architectuur. In het levendige centrum is er altijd wat te beleven. Lees verder om meer te ontdekken over de stad en vind je deal voor een 4-sterrenovernachting van Weekendje Weg.

Wat te doen in Rotterdam:

Om optimaal te genieten van je weekendje Rotterdam hebben wij alvast een aantal tips voor jou op een rijtje gezet.

Contrast tussen moderne architectuur en charme gebouwen

Rotterdam, een stad waar oude gebouwen en moderne architectuur samenkomen. In Zuid kun je de vooroorlogse charme ervaren, terwijl het stadscentrum juist wordt gedomineerd door moderne bouwstijlen. Hier vind je indrukwekkende wolkenkrabbers, waaronder het historische Witte Huis, dat bekend staat als de eerste wolkenkrabber van Europa. Met de Zalmhaventoren, opgeleverd in 2022 en momenteel het hoogste gebouw van Nederland, is  de skyline van Rotterdam constant aan het veranderen.

Street art

De betonnen stad Rotterdam wordt door kunstenaar omgetoverd door unieke streetart. Ga op een ontdekkingstocht met de Rewriters010-app of maak een wandeling langs de Westersingel, het culturele hart van Rotterdam. Daar vind je iconische kunstwerken, zoals Cascade, Moments Contained en het meesterwerk Sylvette van de legendarische Pablo Picasso. Wandel de route en ontdek alle unieke kunstwerken.

Bakkie pleur

Tijdens je weekendje in Rotterdam mag een bezoek aan Bakkit zeker niet ontbreken. Deze sfeervolle bakkerij is opgericht in 2023 door Heel Holland Bakt-winnares Mercedes Roggen en haar zus. Geniet hier van een heerlijk ‘bakkie pleur’ en proef de inmiddels beroemde Rotterdamse rol, gemaakt van croissantdeeg met een vulling van citroenmeringue of chocolade en hazelnoot.

Op de fiets door Rotterdam

Hoewel je het misschien niet direct verwacht, is Rotterdam uitstekend te ontdekken per fiets. Met 600 kilometer aan fietspaden valt er genoeg te verkennen. Tijdens het fietsen kun je genieten van al het moois dat de stad te bieden heeft. Je kunt langs de grootste haven van Europa fietsen, over de Erasmusbrug de Maas oversteken, en genieten van de natuur in diverse parken. In de stad vind je meerdere gratis fietsenstallingen, waar je ook je elektrische fiets kunt opladen.

Meer informatie over Rotterdam

Wat neem jij mee naar Rotterdam: Tips van Travelbags

Image

Neem je bagage eenvoudig mee in deze Samsonite trolley. Met de soepele wielen rol je eenvoudig over de straten Rotterdam. Voorzien van verschillende vakken neem je overzichtelijk je items mee. De trolley is compact genoeg om niet in de weg te staan in je hotelkamer, maar biedt verrassend veel ruimte voor al je bagage tijdens je weekendje Rotterdam.

Trolleys
Image

Ontdek de stad Rotterdam met deze handige Bold Banana rugzak. Ideaal voor een dagje slenteren door de stad, met genoeg ruimte om al je spullen mee te nemen. Het handige zijvakje is perfect voor je waterfles, terwijl de vele slimme opbergvakjes ervoor zorgen dat je alles snel bij de hand hebt gedurende je dag.

Rugzakken
Image

Klaar voor een avondje uit of diner in het bruisende Rotterdam? Met deze stijlvolle Guess crossbody tas neem je al je essentiële spullen moeiteloos mee. Deze tas is niet alleen perfect voor het meenemen van je items, maar voegt ook een finishing touch toe aan je outfit.

Tassen
Image

Wil je niet te veel spullen meenemen en toch je handen vrijhouden? Dan is deze Ucon Acrobatics heuptas een must. Ondanks het compacte formaat past er verrassend veel in deze tas. Ideaal voor je portemonnee, sleutels en andere kleine essentials. Zo kun je alle winkels in Rotterdam bezoeken, terwijl je alles wat je nodig hebt, dicht bij je draagt.

Heuptassen

WeekendjeWeg heeft de perfecte deal voor jou om te genieten van een weekendje in Rotterdam. Hou je van een verrassing? Deze deal is namelijk een verblijf in een 4-sterren mystery hotel, gelegen midden in het centrum van Rotterdam. Durf jij het aan om je te laten verrassen? Ontdek de deal hieronder.

Verblijf 2 of 3 dagen in een 4*-Mystery hotel in de havenstad Rotterdam incl. ontbijt

  • 1 of 2 overnachtingen
  • 1 of 2 x uitgebreid ontbijtbuffet
  • Verblijf in een 4*-Mystery hotel
  • Ontdek de havenstad Rotterdam
  • Tip: bezoek de Euromast
Bekijk deal

Kortom, Rotterdam is een stad met enorm veel te bieden. In deze bruisende stad is niet alleen veel te zien, maar ook veel te doen. Van charmante gebouwen tot moderne wolkenkrabbers met prachtige uitzichten over de hele stad. Ontdek de stad vanaf de grond per fiets of neem de watertaxi over de Maas voor een onvergetelijke ervaring. Ontdek het nu zelf met de niet te missen deal van WeekendjeWeg!

Marit

Marit