Bestemming van de maand: Málaga

Ben jij helemaal klaar om een weekendje door te brengen in het zuiden van Spanje? Dan raden wij je aan om het mooie Malaga te bezoeken! Deze gave stad aan de Middellandse Zee is de perfecte locatie om te verblijven of lekker actief te verkennen. In deze blog nemen wij jou mee naar de leuke dingen die jij absoluut op je to-do list moet zetten tijdens een weekendje naar Málaga! Daarnaast hebben wij ook direct de perfecte reisbagage en vakantiedeals voor jou op een rijtje gezet. Dus lees snel verder!

Wat te doen in Málaga: 4 tips

1. Het Alcazaba van Málaga

Het Alcazaba is waarschijnlijk de meest bekende toeristische attractie in Malaga. Dit paleis, gebouwd in de 11e eeuw, is zeer goed bewaard gebleven en wordt goed onderhouden. Tijdens je bezoek ontdek je de binnenplaatsen, fonteinen en weelderige tuinen. Omdat het op een heuvel met uitzicht op Malaga is gebouwd, biedt het een prachtig uitzicht over de zee en de haven.

2. Historische stad

Het oude centrum van Málaga telt een groot aantal bezienswaardigheden en hotspots. Zo is er een leuke haven, leuke winkelstraten waar je goed kunt winkelen, en zijn er historische gebouwen zoals de Kathedraal, het Alcazaba-fort en gezellige pleintjes! Tip: Een van de meest populaire manieren om de stad te ontdekken is per fiets. Het autovrije centrum, goede fietspaden en de ligging aan de kust zorgen voor ideale fietsomstandigheden.

3. Stranden

Tijdens het weekendje naar Málaga zou het zonde zijn om niet te genieten van de stranden in de buurt. Na een lange fietstocht door de prachtige binnenstad heb jij een beetje ontspanning wel verdiend!

4. Mercado Central de Atarazanas

De Mercado Central de Atarazanas is een prachtige markthal in Málaga, met als blikvanger het prachtige glas-in-loodraam bij de Moorse toegangspoort. Maar hiervoor kom je natuurlijk niet alleen. Op de markt kun je diverse lekkernijen vinden, zoals broodjes, vlees, vis, olijven in allerlei soorten, kaas en worst, en nog veel meer. Een heerlijke plek om lekker rond te slenteren en jouw ontbijt, lunch of een lekker hapje voor later te scoren.

Dus, ben jij ook al helemaal enthousiast geworden voor een ontspannen weekendje naar Malaga? Weekendje Weg heeft de beste deals die een zorgeloos weekendje naar Málaga verzorgen. Laat Weekendje Weg je helpen bij het vinden van de perfecte accommodatie met deze gave deal!

Stedentrip Málaga incl. luxe 4*-hotel met rooftopbar en zwembad

Geniet van een 3-, 4- of 5-daagse stedentrip naar Málaga en verblijf in een 4*-hotel met rooftopbar en zwembad incl. vlucht en ontbijt voor €590,45.

  • 2, 3 of 4 overnachtingen
  • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet
  • Verblijf in het hart van Málaga
  • Hotel beschikt over rooftopbar met uitzicht over de stad!
  • Gratis gebruik van Wi-Fi in het hotel
  • Tip: breng een bezoek aan het voormalige Moorse fort en paleis Alcazaba de Málaga

Kortom, Málaga is echt een aanrader voor jouw volgende weekendje weg! Met alle activiteiten en gave bezichtigingen vul jij zo je hele weekend en kun je genieten van de prachtige stad. Haal die voordelige deal binnen van Weekendje Weg en neem je bagage mee van Travelbags naar het prachtige Málaga.

Marit

Marit