Voorbereid op vakantie? 7 tips!

Zoals je weet ‘een goede voorbereiding is het halve werk’, ook wanneer je een vakantie op de planning hebt staan. Lees mee want we hebben een zevental tips op een rij gezet voor de allerbeste voorbereiding voor je vakantie, zonder zorgen.

Verzekering

Op vakantie gaan betekent natuurlijk dat je rekening moet houden met een reis- en annuleringsverzekering. Heel logisch, maar het wordt vaker vergeten dan je denkt. Een annuleringsverzekering kun je alleen afsluiten tijdens het boeken of tot twee weken na boekingsdatum! Een reisverzekering heb je nodig, waar je ook naartoe gaat. Mocht er halsoverkop iets gebeuren tijdens je reis, ben je in ieder geval verzekerd. Natuurlijk is dit afhankelijk van het type reisverzekering, want ook hier zit enorm veel verschil in.

Paspoort en ID-kaart

Je gelooft het niet, maar een paspoort of ID-kaart wordt vaker vergeten dan je denkt. Vooral wanneer er een vakantie met de auto op de planning staat. Controleer daarom ruim op tijd of je nog een geldig paspoort of ID-kaart hebt. Sta je op het punt om naar het vliegveld te gaan of de auto in te stappen: controleer of je een geldig paspoort mee hebt. Liever tien keer vaker dan dat je deze vergeet, want dan heb je een groter probleem! 

Creditcard

Het betalen met een creditcard is makkelijker dan ooit, vooral tijdens je vakantie. Met een creditcard kun je wereldwijd betalen. Dit is te herkennen aan het welbekende Visa of Mastercardlogo. Zie je geen logo of vertrouw je het niet? Betaal dan zoveel mogelijk contant. Geen creditcard? Zorg er dan voor dat je bankpas geactiveerd staat op wereldwijde betaling, indien je buiten Europa reist.

Visum

Reis je naar een land waar je naast een reisdocument een visum nodig hebt, denk hier dan aan! Er zijn landen waar je ruim voor je reis een visum moet aanvragen, omdat het vaak weken (!) kan duren. Tip van ons: regel dit gelijk tijdens het boeken van je reis zodat je deze gelijk kan afstrepen van je vakantie to-do list.

Administratie

Vakantie is vakantie en daar wil je natuurlijk optimaal van genieten. Bewaar de belangrijkste reisdocumenten overzichtelijk bij elkaar, laat vluchtnummers, verblijfslocatie en telefoonnummer achter bij de thuisblijvers en geniet volop van je vakantie! Je weet het nooit, maar dan ben je in ieder geval bereikbaar indien nodig. En, voor jezelf is het natuurlijk belangrijk om belangrijke telefoonnummers op een papiertje te schrijven. Mocht er iets met je mobiele telefoon gebeuren, kun je in ieder geval iemand bereiken.

Vaccinaties

In bepaalde landen zijn vaccinaties raadzaam! Op deze manier voorkom je infectie ziekten. Om hier goed beschermd tegen te zijn, moet je vaak ruim van tevoren prikken halen voor hepatitis A en B, gele koorts en buiktyfus. Vaak zitten hier herhalingsprikken in, dus let er goed op dat je deze vaccinaties ruim van tevoren haalt.

Veilige verblijfsplaats

Sta je op het punt om een hotel, appartement, hostel of camping te boeken? Doe research om problemen te voorkomen. Op foto’s lijkt het vaak mooier dan dat het is. Om te voorkomen dat je op de plek van bestemming voor verrassingen komt te staan, is het verstandig om reviews te lezen! Scheelt je een zorg minder.

Gerjan

Gerjan