Je koffer inpakken als een pro? Wij geven 12 tips!

Je koffer inpakken kan een lastige bijkomstigheid zijn van een vakantie. Het blijft een uitdaging om een koffer goed en efficiënt in te pakken. Wij hebben daarom twaalf handige tips voor je zodat je kan gaan inpakken als een pro!

Tip #1: Inpaklijst

Maak voordat je begint een inpaklijst. Schrijf alles op wat je denkt nodig te hebben. Vervolgens moet je kritisch kijken naar die lijst en wegstrepen wat niet noodzakelijk is. Zo voorkom je dat je allerlei dingen meeneemt die je helemaal niet nodig hebt tijdens de vakantie.

Tip #2: Afstrepen 

Nu heb je die (kritisch) opgestelde inpaklijst. Nu is het de truc om daadwerkelijk gebruik te maken van de (kritisch) opgestelde inpaklijst. . Streep tijdens het inpakken af wat je al ingepakt hebt. Zo hoef je niet je hele koffer op de kop te zetten omdat je bang bent dat je wat vergeten bent.

Tip #3: Rollen

Het is vaak gewenning om alle kleding op te vouwen en in stapeltjes in de koffer te leggen. Terwijl dit eigenlijk vrij veel ruimte in neemt. Onze tip is dan ook om kleding op te rollen. Dit scheelt behalve ruimte ook vervelende kreukels in je kleding. Toch nog te weinig ruimte? Vacuümzakken zijn ideaal om ruimte te besparen. De zakken zijn gemakkelijk op te rollen waardoor de lucht eruit gaat. Nog een tip om elke centimeter van de koffer te benutten is om je sokken op te rollen en in je schoenen te stoppen. Op deze manier bespaar je ruimte en blijven de schoenen in vorm, win-win dus.

Tip #4: Geen dikke boeken

Vakantie is het perfecte moment om eens lekker rustig wat boeken te lezen. Helaas nemen boeken  veel ruimte in en tellen dan ook flink mee aan het gewicht van de koffer. Onze tip is om een e-reader mee te nemen. Op deze manier kun je zoveel boeken als je wilt meenemen. Toch liever een echt boek in de hand? Ga dan voor de paperback versies in plaats van hardcovers.

Tip #5: Wegen

Kom niet voor verrassingen te staan bij het vliegveld en gebruik voor vertrek een kofferweegschaal om zeker te zijn dat je koffer niet te zwaar is. Zo voorkom je dat je moet bijbetalen voor te zware bagage. De kofferweegschaal moet je natuurlijk ook meenemen voor de terugweg.

Tip #6: Kraag in vorm

Neem je wat blousjes mee op vakantie? Stop dan een riem in de kraagopening van de blouse. Hierdoor blijft de kraag goed in vorm.

Tip #7: Badhanddoeken service

Badhanddoeken zijn echte ruimte-vreters. Het is daarom ook slim om vooraf te informeren bij het hotel of zij een badhanddoekenservice hebben. Moet je toch je eigen meenemen, gebruik dan (daar zijn ze weer) vacuümzakken.

Tip #8: Reisverpakkingen 

Grote flessen shampoo, conditioner of douchegel zijn zwaar en nemen veel ruimte in. Veel handiger zijn mini’s, deze zijn te koop bij de meeste drogisterijen. Ze zijn wel relatief duur dus een andere oplossing is om voor kleine plastic reisverpakkingen te gaan. Zo kun je bijvoorbeeld je favoriete shampoo overgieten in een reisverpakking.

Tip #9: Lekkende flesjes

Een van de grootste frustraties is om je koffer te openen en erachter te komen dat je favoriete douchegel gelekt heeft over al je waardevolle spullen. De oplossing is simpel maar erg effectief: Plaats een stukje vershoudfolie over de opening van de fles en draai vervolgens de dop erop. Zo kan het flesje niet lekken.

Tip #10: Kabeltjes opbergen

Stop de kabeltjes van je telefoon, camera en tablet niet los in de koffer maar verzamel ze in een (zonne)brillencase. Zo beschadigen ze niet en heb je ze allemaal op een plek.

Tip #11: Sieraden uit de knoop

Ben je eindelijk op je vakantie bestemming, kun je eerst een half uur staan frunniken om je kettingen en armbanden uit de knoop te halen die je los in je toilettas had gestopt. Wij hebben de oplossing! Haal de helft van je halsketting of armband door een rietje en maak vervolgens de sluiting vast. Super simpel maar jouw sieraden raken zo niet in de knoop.

Tip #12: Gebruik een badmuts

Verpak je schoenen in een plastic tas of plaats een badmuts over de schoenzolen. Zo voorkom je dat de rest van je bagage vies wordt.

Marit

Marit