Hoe pak ik efficient mijn toilettas in?

Afhankelijk van welk type reis je gaat maken, kan het inpakken van je toilettas een behoorlijke klus zijn. Vaak weegt een goed gevulde toilettas zo’n 6 kilo door de liters zonnebrand, shampooflessen en dagelijkse verzorgingsproducten. En natuurlijk wil je dit het liefst allemaal meenemen tijdens je vakantie. Om je het iets makkelijker te maken geven we je praktische tips om je toilettas zo efficiënt mogelijk in te pakken.   

Vloeistof in je toilettas

Reis je alleen met handbagage? Dan zijn er een aantal strenge regels voor het meenemen van vloeistoffen omdat je hier per persoon maximaal 1 liter van mee mag nemen, onderverdeeld in verpakkingen van 100 ml. Liters shampooflessen, scrubs en zonnebrandcrème kun je daarom beter thuislaten en kiezen voor de kleine reisverpakking en proefmonsters. Dit is vaak voldoende voor een aantal dagen. Om toch je favoriete verzorgingsproducten mee te nemen in je handbagage zijn er transparante reisflesjes en potjes die je makkelijk kan vullen. Deze zijn ontzettend handig omdat deze flesjes eenvoudig opnieuw gevuld kunnen worden zodat je hier vaker plezier van hebt. Ook kun je bijvoorbeeld een lenzendoosje met je favoriete crème vullen om zo nog meer ruimte te besparen in je toilettas.

Lees hier meer over het meenemen van vloeistoffen in je toilettas

Georganiseerde toilettas

Een toilettas is een must voor op reis. Niets is prettiger om je toiletspullen overzichtelijk in op te bergen zodat je deze altijd snel bij de hand hebt. Zo zijn de ultralichte toilettassen van Eagle Creek en Deuter ontzettend praktisch. Deze zijn groot genoeg om al je toiletspullen georganiseerd in op te bergen en zijn daarnaast heel licht, wat ideaal is voor in je koffer, backpack of reistas. Ook kunnen uitklapbare toilettassen ideaal zijn voor een langere reis. Deze hang je door middel van een haakje eenvoudig in de badkamer aan bijvoorbeeld een handdoekhaak. Zo heb je al je toiletspullen altijd makkelijk bij de hand.

Voor de langdurige vakantie wil je natuurlijk het liefst meer meenemen. Neem daarom een aparte toilettas van Herschel Supply Co, Samsonite of Dakine mee waarin de overige spullen zoals een tandenborstel, borstel en haaraccessoires makkelijk in op te bergen zijn. Kies voor een compact model om ruimte te besparen. De vloeistoffen kun je daarnaast in een aparte toilettas of doorzichtig ziplock zakje doen zodat je dit meteen kan uitstallen op de plaats van bestemming. Neem altijd alleen het hoognodige mee tijdens je reis. Desnoods kun je de dagelijkse verzorgingsproducten zoals shampoo en tandpasta op plaats van bestemming kopen. Dit scheelt ook weer een hoop slepen.

Zolang je goed nadenkt over de essentials die je nodig hebt tijdens je vakantie kun je ontzettend efficiënt je toilettas inpakken.

Marit

Marit