Voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf 39,-

Gratis retourneren

4.898.150 reviews
Logo 1

Hoe onderhoud je je leren tas?

Leer is een duurzaam product en blijft het mooist als je het goed verzorgd. Daarom is het minstens zo belangrijk om jouw leren tas goed te verzorgen en te onderhouden. Wanneer je dit niet doet, gaat leer uitdrogen en word je tas er niet mooier op. We geven je daarom de belangrijkste tips, zodat je weet hoe je het leer het beste kan onderhouden.

Schoonmaken en het waterproof maken van je tas

Er staan een aantal belangrijke aandachtspunten centraal bij het onderhouden van je leren tas, namelijk het schoonmaken, het waterproof maken van je leren tas en de verzorging van het leer. Leer is een natuurlijk product, wat onderhoud nodig heeft zodat je lang plezier hebt van je leren tas. Ook kan het voorkomen dat de kleur van je tas lichtelijk kan verkleuren door blootstelling aan (fel) zonlicht, regen en vocht- en viezigheid.

Leren tas schoonmaken. Hoe doe je dat?

Een vlek op je leren tas? Hoe eerder je deze vlek behandeld, hoe groter de kans dat je de vlek kan verwijderen. Tip: gebruik de tas niet voordat je het schoon hebt gemaakt. Zo voorkom je namelijk dat de tas nog meer vlekken krijgt. 

Let op: bij het onderhouden van vlekken (en je leren tas) is het belangrijk dat je het juiste onderhoudsproduct gebruikt. Dit kan namelijk per leersoort verschillen. 

Stappenplan leren tas schoonmaken:

Stap 1: Pak twee schone doeken en gebruik het onderhoudsproduct om vlekken te verwijderen.

Stap 2: Doe vervolgens een klein beetje mouse op de droge doek en wrijf voorzichtig en gelijkmatig over de vlek. (Heb je een vlek in een nubuck of suède tas? Pak dan een schone borstel).

Stap 3: Pak vervolgens de andere schone doek, maak deze een klein beetje vochtig en dep vervolgens voorzichtig over en rondom de vlek. Zorg ervoor dat je niet teveel water gebruikt, want anders wordt het leer erg stug.

Stap 4: Laat de tas rustig drogen. Let op: zet de tas nooit op de verwarming of gebruik nooit een föhn. Het leer kan hierdoor uitdrogen of zelfs scheuren.

Stap 5: Is je tas helemaal droog? Spray de tas opnieuw in met een waterproof spray van Collonil. Hiermee bescherm je de tas weer.

Hoe maak je een tas waterproof? 

Een leren tas vraagt om onderhoud voor een langere levensduur. We adviseren je om dit dan dan ook met regelmaat te doen (elke 3 maand). Voordat je je tas gaat gebruiken is het belangrijk om de tas waterproof te maken, zodat je tas beschermd is tegen water en viezigheid van buitenaf zoals modder en vlekken. Maar hoe maak je je leren tas waterproof? Met deze tips is het een fluitje van een cent.

Stappenplan tas waterproof maken: 

Stap 1: Voordat je je tas gaat behandelen, is het belangrijk dat je tas schoonmaakt. Dit kun je het beste doen met een droge doek. Voor het beste resultaat kun je het beste de daarvoor bestemde onderhoudsspray van Collonil gebruiken. Lees goed de gebruiksaanwijzingen op de verpakking voordat je de spray gaat gebruiken. Houd in ieder geval de spray ongeveer 30 cm op afstand van de tas en schud goed voor gebruik.

Stap 2: Spray de hele tas in met de daarvoor bestemde spray.

Stap 3: Laat vervolgens de tas drogen in een geventileerde kamer. Zet een leren tas nooit op of voor de verwarming en gebruik nooit een föhn! Dit kan ervoor zorgen dat de tas beschadigd wordt.

Hoe verzorg je een leren tas? 

Naast het schoonmaken en het waterproof van je leren tas, is het minstens zo belangrijk om je tas te verzorgen. Dit doe je onder andere met een voedende crème en/of spray. Hiervoor is het belangrijk dat je een verzorgingsproduct gebruikt die passend is bij het leersoort. Voor glad leer heb je bijvoorbeeld een ander verzorgingsproduct nodig dan bij een tas van nubuck of suède. 

Let op: Zowel nubuck als suède is vlek gevoelig. Gebruik daarom altijd de juiste onderhoudsproducten voor extra lang plezier van je nieuwe tas.

Jannie

Jannie