Voor 22:59 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf 39,-

Gratis retourneren

Logo 1

Backpacken met handbagage? Het kan!

Backpack vakantie op de planning staan? Kies ervoor om te gaan backpacken met alleen handbagage. Het kan! Je neemt nooit teveel bagage mee en je bespaart ook nog eens enorm veel tijd. Win-win dus! Met deze 7 handige hacks weet je zeker dat je je backpack zo efficiënt mogelijk inpakt (en niets vergeet). 

Tip 1: Kies de juiste reistas of backpack

Bij een langere reis geven we je de tip om te kiezen voor een praktische backpack of reistas. Let bij de aanschaf van een nieuwe backpack of reistas dan wel op het juiste handbagage formaat. De reistassen van CabinZero zijn bijvoorbeeld hiervoor geschikt. Deze reistassen zijn praktisch, groot en voldoen aan de juiste handbagage afmetingen. 

Tip 2: Een goede planning

Het begint allemaal bij een goede planning. Waarom? Omdat je niet zomaar alles in je tas moet stoppen. Neem de tijd voor het bepalen voor de bagage die jij graag mee wil nemen en houdt altijd de regel ‘bij twijfel niet doen’ in je achterhoofd. 

Tip 3: Verdeel je kleding in categorieën

Selecteer nauwkeurig alleen de kleren en accessoires waarvan je zeker weet dat het lekker zit en je het vaker gaat dragen. Deze kledingstukken verdeel je overzichtelijk in categorieën. T-shirts bij T-shirts en jurkjes bij jurkjes, etc. Leg alles per categorie op een stapel, zodat je deze later in aparte tasjes kunt doen. Op deze manier heb je altijd je bagage overzichtelijk bij de hand. Kies voor het kledingstuk in een dunne stof. Dit neemt minder ruimte in beslag en weegt minder.  

Tip 4: Rol je kleding op

Rol al je kleding strak op en doe alles overzichtelijk in de plastic tasjes, packing cubes of linnen tassen. De grootste tassen doe je vervolgens onderin de backpack, zodat de zwaartekracht goed wordt verdeeld. Spullen die je dagelijks gaat gebruiken wil je het liefst bij de hand hebben. Doe deze bovenop in de tas. 

Tip 5: Toiletspullen

Voor het meenemen van de toiletspullen moet je uitgaan van de standaardregel: 100 ml per vloeistof in een transparante toilettas of zakje. Vaak kun je in het buitenland ook de dagelijkse verzorgingsspullen kopen, doe dit ook vooral en neem alleen de belangrijke (en favoriete) toiletspullen mee. 

Tip 6: Nieuwe backpack kopen?

Een backpack met een opening aan de voorkant is jouw perfecte metgezel. Je kan namelijk je tasjes overzichtelijk hierin leggen en hoef je niet constant door de hele tas te zoeken.  

Tip 7: Extra accessoires

Ga je langere tijd op reis? Neem dan een opvouwbare (rug)tas mee. Perfect om te gebruiken als dagtripjes. Ook een tsa-slot, een lakenzak en reishanddoek zijn onmisbaar tijdens een langere trip.  

Sander