Voor 23:59 besteld, dinsdag in huis

Gratis verzending vanaf 39,-

Gratis retourneren

Logo 1

Hoe maak ik mijn backpack schoon? Lees het hier. 

Of je nu met je backpack door de jungle van Suriname trekt, het prachtige landschap van Thailand ontdekt of een bergwandeling maakt in Duitsland. Je kunt erop wachten, jouw geliefde backpack wordt vies. Wij vertellen je hoe je het best je backpack weer schoon krijgt.

Niet in de wasmachine

Een goede backpack is een hele investering en ontworpen om jaren mee te gaan. Om de duurzaamheid te vergroten is het raadzaam om af toe je backpack een flinke opfrisbeurt te geven. Het wordt alleen sterk afgeraden om je backpack in de wasmachine te stoppen. Dit kan een schurend effect hebben op de coating van de tas. Hierdoor kan de backpack minder waterdicht worden, verkleuren of zelfs kapot gaan. Vaak vervalt de garantie van de backpack ook, het beste is om het gewoon niet te wassen in de wasmachine.

Voorbereiding is het halve werk

Wat kun je dan wel doen? Allereerst is het belangrijk om je backpack helemaal leeg te halen. Controleer alle opbergvakjes of er misschien nog wat in zit. Hierna moet je de backpack goed uit schudden zodat al het zand en los vuil eraf komt. WIl je dit grondig doen? Gebruik dan een stofzuiger en zuig de hele backpack uit.

Schoonmaken van je backpack

Nadat het losse vuil van de backpack is, kun je beginnen met het echte werk. Vul, afhankelijk van de grootte, een badkuip of teil met lauwwarm water. Leg de backpack hierin en verwijder eventuele vlekken door zachtjes op de vlek te borstelen met wat milde zeep. Als er zoutafzettingen op de schouderbanden zitten, kun je deze verwijderen door de schouderbanden met de hand samen te drukken in het zeepsop. Na het schoonmaken moet je de backpack grondig afspoelen met schoon water.

Drogen van je backpack

Berg je backpack nooit nat op, hierdoor kan er schimmelvorming ontstaan. Het is belangrijk om de backpack goed te laten drogen, op de kop, in een goed geventileerde ruimte. Vermijd hierbij direct zonlicht, dit kan zorgen voor kleurverandering. Dit kan 1 tot 2 dagen duren, maar dan heb je wel weer een schone backpack!

Sander