Voor 22.59 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf 39,-

Gratis retour

Logo 1

Hoe pak ik een backpack in?

Als je hebt de perfecte backpack hebt gevonden, is het belangrijk om deze op de juiste manier in te pakken. Door een slimme indeling van je backpack zijn je spullen goed bereikbaar en zorg je voor een goede gewichtsverdeling waardoor je zo comfortabel mogelijk kunt rondlopen. Maar hoe pak je je backpack op de juiste manier in? Er is niet één goede methode om een backpack in te pakken maar er zijn wel een aantal vuistregels. We leggen je precies uit hoe je een backpack inpakt. 

 

 

 

De juiste indeling

Als je je backpack op de juiste manier inpakt, heb je er tijdens je reis profijt van. Je backpack kun je onderverdelen in drie compartimenten, namelijk het bovenvak, hoofdvak en ondervak. Het is belangrijk dat je zware spullen dichtbij het lichaam plaatst, het liefst ook nog op schouderhoogte. Zo voorkom je dat je backpack naar achteren trekt tijdens het dragen. Maar waar plaats je je bagage het beste in de backpack? We leggen het je uit! 

 

 

 

 

 

 

Bovenvak

Spullen zoals een paspoort, portemonnee, ehbo-kit, snacks of een regenhoes wil je direct bij de hand houden. Het is aan te raden om deze op te bergen in het bovenvak zodat deze spullen altijd binnen handbereik zijn. Veel backpacks hebben ook een extra vakje in het rugpand waar je belangrijke spullen zoals geld, je pinpas en paspoort veilig in kunt opbergen. Heb je warme kleding nodig tijdens je reis? Plaats deze zoveel mogelijk aan de bovenkant van het hoofdvak. 

Belangrijkste kenmerken:

  • Spullen voor binnen handbereik
  • Lichte spullen bovenin

 

 

 

Hoofdvak

Zorg ervoor dat zware spullen zoals een tent en drinkflessen dicht bij het rugpand worden opgeborgen. Hierdoor ligt het zwaartepunt van de backpack dicht tegen de rug, boven de heup en onder de schouders, waardoor je stabiel bent en het gewicht van de backpack niet naar achteren trekt. Een vuistregel bij het inpakken is om niet meer dan 25% van je eigen lichaamsgewicht mee te nemen in een backpack. Bij meer gewicht zal de backpack waarschijnlijk niet meer comfortabel te dragen zijn. Vooral bij afdalingen zal dit belastend zijn voor de knieën en resulteren tot blessures. Daarbij is het ook handig om rekening te houden met het maximale gewicht wat mee mag in het vliegtuig. Meestal is dit niet meer dan 23 kilo.

Belangrijkste kenmerken:

  • Zware spullen dicht tegen de rug plaatsen.
  • Neem niet meer dan 25% van je eigen lichaamsgewicht aan bagage mee. 
  • Houdt rekening met het maximale gewicht.
     

 

Ondervak

Onderin de backpack kunnen het best lichte spullen worden opgeborgen zoals een slaapzak en reservekleding. Wij adviseren om de kleding op te rollen in plaats van op te vouwen, op deze manier neemt kleding minder ruimte in en kreukt het minder. Daarnaast kan het fijn zijn om kleding in doorzichtige, plastic zakken te organiseren. Zo kun je makkelijker in je tas zoeken zonder alles overhoop te trekken. Plastic zakken zijn ook handig om de vieze kleding te scheiden van schone kleding. 

Belangrijkste kenmerken:

  • Rol je kleding op.
  • Lichte spullen in het ondervak.
  • Gebruik plastic zakken om te organiseren.