Wat zijn de Transavia Handbagage afmetingen? 

Een vlucht met Transavia op de planning staan? Ga goed voorbereid op reis met het juiste formaat koffer! Met Transavia kun je zowel met handbagage als met ruimbagage reizen. Maar hoe groot mag je koffer zijn? En hoe zwaar? De grootte van je koffer is natuurlijk afhankelijk van je reisduur en de hoeveelheid bagage dat je mee wilt nemen. Ook wanneer je met Transavia vliegt zijn er bepaalde regels. 

Handbagage regels Transavia: gewicht en afmetingen 

Vlieg je met Transavia? Let dan op, want de handbagageregels wijzigen per 3 april 2024. Vanaf dat moment moet je extra te betalen om een cabinekoffer (handbagagekoffer) mee aan boord te nemen. Indien je vóór 3 april hebt geboekt maar na deze datum vliegt, blijven de oude regels van kracht. Dit betekent dat je nog steeds één handbagagekoffer per persoon mag meenemen met een maximale afmeting van 55cm x 35cm x 25cm. Bekijk alle 55x35x25 koffers in één overzicht.

Wel blijft het meenemen van een accessoire (zoals een handtas, laptoptas of rugzak) met een maximale afmeting van 40 cm x 30 cm x 20 cm gratis voor alle reizigers. Deze mag altijd mee en dient onder je stoel geplaatst te worden. Zorg er dus voor dat de spullen waar je tijdens je vlucht bij wilt kunnen, altijd in je accessoire (tas, rugzak, enz.) zitten!

Top 10 populairste Transavia handbagage koffers

Maak een keuze uit deze 10 populairste handbagage koffers voor je vlucht met Transavia

Transavia Handbagageregels samengevat 

  • Maximale afmeting betaalde handbagage koffer: 55cm x 35cm x 25cm 
  • Maximale afmeting gratis tas: 40cm x 30cm x 20cm 
  • Gewicht: Je handbagagekoffer en tas mogen samen niet zwaarder zijn dan 10KG 
  • Aantal: 1 stuk handbagage + 1 extra tas 

Ruimbagage regels Transavia: gewicht en afmeting 

Mag je ruimbagage meenemen tijdens het vliegen met Transavia? Zeker mag dat! Hiervoor hanteert Transavia wel een aantal regels en daarnaast betaal je voor het meenemen van je ruimbagage. Hoe groot mag je koffer zijn? En hoe zwaar? We leggen het je precies uit, zodat je op de luchthaven niet voor verrassingen komt te staan. Het is in ieder geval belangrijk om te weten dat je ruimbagage zelf moet bijboeken. Dit kun je doen tijdens het boeken van je vlucht of op een later moment via de "Mijn Transavia" omgeving.  

In totaal mag je maximaal 5 stuks extra ruimbagage meenemen per persoon. Het maximale gewicht per persoon ruimbagage is 50 KG. Het maximale gewicht per bagagestuk is 32KG. Het maximale formaat van 1 stuk ruimbagage is 70cm x 60cm x 30cm. Uiteraard dien je ruimbagage bij te boeken bij je vlucht. Net als bij veel andere vliegtuigmaatschappijen mag je bij Transavia je kilo’s bagage onderling verdelen. Belangrijk is dat je dan wel tegelijk bij de check-in bent om je bagage in te checken. 

Het verdelen houdt in dat als je bijvoorbeeld met 2 personen reist, het toegestaan is dat de eerste persoon 2 koffers heeft van 32KG (is in totaal 64KG en dus meer dan 50KG) als de tweede persoon 2 koffers heeft van beiden 10KG. De totaalsom van het gewicht is dan 84KG en blijft onder het gemiddelde gewicht van 50KG per persoon. 

Transavia ruimbagage regels samengevat 

  • Aantal stuks: maximaal 5 stuks per persoon 
  • Maximale afmeting per stuk: 70cm x 60cm x30cm 
  • Maximaal totale gewicht: 50 KG per persoon 
  • Mogelijkheid tot kilo’s onderling verdelen tussen personen (bijvoorbeeld eerste persoon 70 KG en tweede persoon 30 KG) 
  • Maximaal gewicht per bagagestuk: 32 KG (dit geldt altijd en kan niet verdeeld worden tussen passagiers)