Voor 22:59 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf 39,-

Gratis retour

Logo 1

Wat zijn de Transavia handbagage afmetingen?

Een vlucht met Transavia op de planning staan? Ga goed voorbereid op reis met het juiste formaat koffer! Met Transavia kun je zowel met handbagage als met ruimbagage reizen. Maar hoe groot mag je koffer zijn? En hoe zwaar? De grootte van je koffer is natuurlijk afhankelijk van je reisduur en de hoeveelheid bagage dat je mee wil nemen. Ook wanneer je met Transavia vliegt zijn er bepaalde regels. Voor het reizen met ruimbagage betaal je namelijk extra kosten voor. Een kleine tas of underseater mag gratis mee aan boord van de cabine. Hiervoor hanteert Transavia wel een aantal regels! We leggen het je uit. 

Handbagage Transavia: gewicht en afmetingen

Tijdens de vlucht met Transavia mag je gratis één koffer per persoon meenemen met een maximale afmeting van 45x40x25cm. Dit mag een trolley of tas zijn met een maximaal gewicht van 10 kg. Bagage wat zwaarder en groter is, moet je tegen betaling inchecken. Let op: een tas met bovengenoemde afmetingen mag je gegarandeerd meenemen in de cabine. Een handbagage koffer met een afmeting van 55x40x25cm mag gratis mee in de cabine mits hier ruimte voor is in de bagagevakken. Zijn de bagagevakken vol? Dan mag deze koffer uiteraard wel gratis mee in het ruim. 

Gegarandeerd mee in de cabine:

Onderstaand formaat handbagage mag mee in de cabine tijdens een vlucht met Transavia. Let op: de tas moet onder de stoel geplaatst worden. 

 • Maximale afmeting: 45cm x 40cm x 25cm
 • Gewicht: max. 10 kg
 • Aantal: 1 stuk handbagage
   

Niet gegarandeerd mee in de cabine:

Bij minder drukke vluchten, mag de handbagage koffer met onderstaande afmeting mee in de cabine. Is er geen ruimte meer in de bagagevakken? Dan moet je koffer mee in het ruim. Er worden hiervoor geen extra kosten in rekening gebracht. 

 • Maximale afmeting: 55cm x 40cm x 25cm 
 • Gewicht: max. 10 kg
 • Aantal: 1 stuk handbagage

Ruimbagage Transavia: gewicht en afmetingen

Mag je ruimbagage meenemen tijdens het vliegen met Transavia? Zeker mag dat! Hiervoor hanteert Transavia wel een aantal regels en daarnaast betaal je voor het meenemen van je ruimbagage. Hoe groot mag je koffer zijn? En hoe zwaar? We leggen het je precies uit, zodat je op de luchthaven niet voor verrassingen komt te staan. Het is in ieder geval belangrijk om te weten dat je ruimbagage zelf moet bijboeken. Dit kun je doen tijdens het boeken van je vlucht of op een later moment via Mijn Transavia. 

Hoe groot en hoe zwaar mag mijn ruimbagage bij Transavia zijn? Dit zijn de regels:

 • Aantal stuks: maximaal 5 stuks per persoon
 • Maximaal totale gewicht: 50 kg per persoon
 • Maximaal gewicht per bagagestuk: 32 kg 

Let op, de tarieven voor ruimbagage via Transavia kunnen verschillen per vlucht en/of periode. Kijk op de website van Transavia voor de actuele tarieven! 

De best verkochte koffermerken

Shop jouw favoriete koffer uit de collectie van deze topmerken!