Wat zijn de Vueling Handbagage afmetingen? 

Mag je bij je vliegreis met Vueling een handbagage koffer meenemen? Hoe groot en hoe zwaar mag deze handbagage dan zijn? Is er daarnaast nog een maximaal formaat waar jouw handbagage koffer aan moet voldoen? Vueling heeft een aantal regels als het gaat om handbagage. Zo mag je geen handbagagekoffer meenemen als je een basic ticket geboekt hebt. Maar wel een tas van maximaal 40 x 20 x 30cm deze moet je dan onder de stoel plaatsen. Deze tas mag niet zwaarder zijn dan 10KG. 

Handbagage regels Vueling: gewicht en afmetingen 

Als je een Optima, Family of timeflex ticket geboekt hebt dan mag naast de tas ook nog een handbagage koffer meenemen.  Deze koffer mag niet groter zijn dan 55cm x 40cm x20cm en deze koffer mag maximaal 10KG wegen. Neem je dus zowel een tas als een handbagagekoffer mee, dan kun je in totaal maximaal 20KG aan gewicht mee nemen als handbagage. Bekijk alle 55x40x20 koffers in één overzicht. Al deze koffers mogen dus altijd mee als handbagage op jouw reis met Vueling. 

Top 10 populairste Vueling handbagage koffers

Maak een keuze uit deze 10 populairste handbagage koffers voor je vlucht met Vueling

Vueling handbagage regels samengevat 

  • Je mag alleen een handbagage koffer mee als je een Optima, Family of Timeflex ticket hebt 
  • Maximale afmetingen handbagage: 55 x 40 x 20cm 
  • Maximale afmetingen tas: 40 x 20 x 30 
  • Maximale gewicht handbagage: 10KG (dit geldt voor de tas en voor de handbagagekoffer, neem je beiden mee, dan mag je in totaal dus 20KG aan handbagage meenemen) 
  • Aantal: bij een basic ticket alleen een tas, bij een Optima, Family of Timeflex ticket ook nog een handbagagekoffer 

Ruimbagage regels Vueling: gewicht en afmetingen 

Als je een Optima of Family ticket hebt dan mag je standaard 1 ruimbagage koffer per ticket meenemen (dit hoef je dus niet bij te boeken, maar is inbegrepen bij je ticket). Deze koffer mag maximaal 25KG wegen. 

Heb je een Optima of Family ticket en wil je meer dan 25KG meenemen? Of heb jij een ander ticket (bijvoorbeeld Timeflex) dan kun je via de website van Vueling of op het vliegveld zelf ruimbagage bijboeken. Het advies is om dit op de website van Vueling te doen, omdat je dan voordeliger uit bent, ten opzichte van ruimbagage bijboeken op het vliegveld zelf. 

Vueling ruimbagage regels samengevat 

  • Maximaal gewicht bij Optima en Family: 25Kg (standaard) 
  • Mogelijkheid om meer dan 25KG mee te nemen: bijkopen op website Vueling of op luchthaven 
  • 1 koffer per persoon