Wat zijn de Vueling Handbagage afmetingen? 

Mag je bij je vliegreis met Vueling een handbagage koffer meenemen? Hoe groot en hoe zwaar mag deze handbagage dan zijn? Is er daarnaast nog een maximaal formaat waar jouw handbagage koffer aan moet voldoen? Vueling heeft een aantal regels als het gaat om handbagage.  

Handbagage regels Vueling: gewicht en afmetingen 

Bij Vueling wordt er onderscheid gemaakt tussen gratis handbagage en handbagage waarvoor betaald moet worden. Bij alle ticketsoorten mag er altijd kosteloos kleine handbagage worden meegenomen met een maximale afmeting van 40 x 20 x 30 cm. Dit stuk handbagage dien je onder de stoel voor je te plaatsen. Handbagagekoffers voldoen vaak niet aan dit formaat, maar de meeste rugzakken, handtassen en laptoptassen wel. Controleer dus van tevoren goed de afmetingen van je (gevulde) tas als je gebruik wilt maken van gratis handbagage.

Wil je meer handbagage meenemen? Dan kan er tegen betaling extra handbagage worden bijgeboekt met een maximale afmeting van 55 x 40 x 20 cm. Bekijk alle 55 x 40 x 20 cm koffers in één overzicht, deze handbagage koffers mogen dus altijd mee op jouw Vueling vlucht. Het gewicht van deze handbagagekoffer mag maximaal 10 kilo zijn. Dit stuk bagage is standaard inbegrepen voor alle klanten die reizen met Vueling Fly, Fly Grande, TimeFlex of Premium.

Verschil tussen handbagagekoffers, underseaters en cabinbags

Een underseater is een kleine trolley van max. 45 cm hoog die past onder een vliegtuigstoel. Bij Vueling is de maximale afmeting van een underseater: 40cm x 20cm x 30cm. Een cabinbag is een reistas zonder wielen, welke past in de bagagebakken en in enkele vallen onder de vliegtuigstoel. Handbagagekoffers, underseaters en cabinbags kunnen als handbagage mee tijdens de vlucht. Elke categorie heeft een eigen voordeel. Zo kan jouw voorkeur uitgaan naar een handbagagekoffer die de maximale bagage afmeting/gewicht heeft (gemiddeld 30 tot 40 liter inhoud). Een voordeel van een underseater is dat je de trolley gemakkelijk meeneemt tijdens het inchecken en plek heeft onder jouw stoel. De kans dat jij deze underseater moet inchecken voor ruimbagage als de vliegtuig vol is, is zeer klein. Een cabinbag is een praktische tas en draag je gemakkelijk met je mee. Deze past in vele gevallen boven in de bagagebakken of onder jouw vliegtuigstoel.

Vueling handbagage regels samengevat 

  • Maximale afmeting gratis tas: 40 x 20 x 30 
  • Maximale afmetingen betaalde handbagage: 55 x 40 x 20cm (let op, wel inbegrepen bij Fly, Fly Grande, TimeFlex en Premium)
  • Maximale gewicht handbagage: 10KG (dit geldt voor de tas en voor de handbagagekoffer, neem je beiden mee, dan mag je in totaal dus 20KG aan handbagage meenemen) 
  • Aantal: 1 stuk handbagage + 1 extra tas 

Top 10 populairste Vueling handbagage koffers

Maak een keuze uit deze 10 populairste handbagage koffers voor je vlucht met Vueling

Ruimbagage regels Vueling: gewicht en afmetingen 

Als je een Optima of Family ticket hebt dan mag je standaard 1 ruimbagage koffer per ticket meenemen (dit hoef je dus niet bij te boeken, maar is inbegrepen bij je ticket). Deze koffer mag maximaal 25KG wegen. 

Heb je een Optima of Family ticket en wil je meer dan 25KG meenemen? Of heb jij een ander ticket (bijvoorbeeld Timeflex) dan kun je via de website van Vueling of op het vliegveld zelf ruimbagage bijboeken. Het advies is om dit op de website van Vueling te doen, omdat je dan voordeliger uit bent, ten opzichte van ruimbagage bijboeken op het vliegveld zelf. 

Vueling ruimbagage regels samengevat 

  • Maximaal gewicht bij Optima en Family: 25Kg (standaard) 
  • Mogelijkheid om meer dan 25KG mee te nemen: bijkopen op website Vueling of op luchthaven 
  • 1 koffer per persoon