Bestemming van de maand: Haarlem 

Haarlem, de hoofdstad van Noord-Holland, heeft alles voor een geslaagd weekendje weg! Een schitterende stad met een historisch centrum, tal van leuke boutique winkels, heerlijke restaurants, gezellige terrasjes en niet te vergeten, een zee om de hoek om lekker uit te waaien. Ben jij enthousiast over een weekendje weg naar deze gave stad? Wij hebben samen met Weekendjeweg de beste deals, tips en producten voor jou samengesteld!  

Wat te doen in Haarlem: 5 Tips 

1. Hofjeswandeling 

Haarlem heeft prachtige hofjes waar je kunt genieten van de rust en de eeuwenoude omgeving. Van de 40 hofjes die ooit in de stad te vinden waren, zijn er nog 21 over. Deze fotogenieke binnenplaatsen vol groen liggen verspreid door de hele stad. Soms vind je ze zo, en soms zitten ze verscholen in de smalle straatjes achter bescheiden poorten. 

2. Bezoekje aan de Grote Kerk 

Eén van de grootste trotsen van Haarlem is natuurlijk de Grote Kerk, oftewel de St. Bavokerk. Naast het feit dat het een indrukwekkend gebouw is, herbergt dit monument ook een schat aan geschiedenis. De kerk staat in het historische hart van Haarlem, en behoord tot een van de grootste kerken in Nederland. Van maandag tot en met zaterdag is er een mogelijkheid om een interessante rondleiding te krijgen door deze prachtige kerk. 

3. Winkelen 

Het centrum van Haarlem is perfect om een heerlijk dagje te winkelen, te beginnen op De Grote Markt. Vanaf daar kun je in drie richtingen lopen om de leukste winkels te ontdekken. In deze straten vind je vooral grote kledingzaken, zoals H&M en Zara. Ben je meer geïnteresseerd in schattige boetiekwinkels? Dan kun je die zeker ook vinden in de zijstraatjes, zoals de Kleine Houtstraat! 

4. Markt bezoeken 

Op zaterdag mag een bezoek aan de Grote Markt en de Botermarkt niet ontbreken. Hier kun je heerlijk een paar uur rondstruinen en vergeet natuurlijk niet om wat lekkernijen in te slaan. 

5. Frans Hals museum 

Eén van de bekendste inwoners van Haarlem was de kunstenaar Frans Hals. Het is dan ook niet heel bijzonder dat er een heel museum is gewijd aan deze portretschilder. Het Frans Hals museum beschikt over de grootste collectie schilderijen van Frans Hals ter wereld. Maar ook heel veel andere 16de en 17de-eeuwse en hedendaagse kunst. Het museum kun je vinden aan de Grote Markt en Hof aan het Groot Heiligland 62. 

Meer informatie over Haarlem

 

Wat neem jij mee naar Haarlem? Dit zijn onze tips!

Handbagage koffers

Een goede koffer maakt de reis naar Haarlem een stuk gemakkelijker. Of je nu met de trein, bus of auto reist, je kunt de koffer eenvoudig met je meenemen.

Weekendjeweg: De beste deals voor je verblijf in Haarlem 

Weekendjeweg staat bekend om zijn leukste en beste reisdeals. Uit het zeer uitgebreide aanbod worden leuke en interessante reizen en uitstapjes geselecteerd, waarbij deze keer de beste accommodaties in Haarlem zijn gekozen. 

2, 3 of 4 dagen in luxe 4* Van der Valk hotel Haarlem | Al vanaf €56,32 v.a. p.p.

  • 1, 2 of 3 overnachtingen
  • Hotel op Zoover beoordeeld met een 9,1!
  • Hotels.nl awards 2023 beoordeeld tot: Publiekslieveling 2023!
  • Mogelijkheid om fietsen te huren bij het hotel (tegen betaling)
  • Hotel gelegen op loopafstand van het stadscentrum
  • Gratis gebruik van de fitness- en wellnessfaciliteiten
  • Gratis gebruik van Wi-Fi en parkeren bij het hotel

Kort samengevat: Haarlem biedt een overvloed aan mogelijkheden voor een geweldig weekendje weg. Met zijn historische charme, prachtige binnenstad en uitnodigende winkels en restaurants, is het de perfecte bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar een combinatie van ontspanning en verkenning.  

Marit

Marit