Vanaf nu betalen voor Transavia handbagage in het vliegtuig?

Je kent het wel: er even een weekendje of midweek tussenuit met het vliegtuig, heerlijk! Vaak is het een goedkope(re) en praktische oplossing om alleen handbagage mee te nemen, want je bent direct klaar om het vliegtuig in en uit te stappen. Geen gedoe met het afgeven van de koffer, zodat je direct van jouw reis kunt genieten. 

Tot nu toe had handbagage meenemen in het vliegtuig alleen maar voordelen, niet alleen voor jouw eigen gemak en portemonnee, maar ook voor het vliegtuig zelf. Het feit is: hoe minder mensen ruimbagage meenemen, hoe minder zwaar het vliegtuig is, hoe lager de uitstoot per reis is. Maar is er vanaf nu een einde gekomen aan het gratis meenemen van jouw geliefde handbagage? En mogen er bepaalde formaten handbagage nog wel gratis meegenomen worden? Lees het hieronder.

Voor de fanatieke reizigers onder ons was het al een tijdje bekend dat klanten van Ryanair en Wizzair bij moesten betalen voor handbagage. Tot nu toe was het bij Nederlandse vliegtuigmaatschappijen wél mogelijk om gratis handbagage mee te nemen, maar Transavia heeft daar verandering in gebracht. De vliegtuigmaatschappij heeft bekend gemaakt dat er vanaf maart kosten in rekening gebracht worden wanneer je er zeker van wil zijn dat jij jouw handbagage gedurende de vlucht bij je mag houden. Betaal je niet, dan loop je het gevaar dat het terecht komt in het ruim. Onhandig, vooral wanneer je bepaalde medicijnen, elektronica of boeken bij je hebt die graag tijdens de vlucht bij je wil houden.

Gratis handbagage nog steeds mogelijk!

Je kunt dus het risico nemen en zonder bijbetalen een koffer meenemen, maar je kunt ook voor een kleine(re) variant handbagage gaan en zeker weten dat dit mee kan op reis. Kies je voor een rug- of schoudertas die onder de stoel past, dan kan deze gegarandeerd gratis mee. Nog een voordeel is dat je je handen vrij hebt zodra je het vliegtuig uitstapt. Tas op de rug of over de schouders en je bent klaar om de stad of de natuur te ontdekken! Van stijlvolle damestas tot stoere rugtas: wij hebben verschillende modellen en merken geselecteerd waar jij onbezorgd mee op reis kunt. Voor de echte koffer liefhebbers onder ons is er ook nog de 'Maxi Air' van het merk Decent die onder de vliegtuigstoel past.

En natuurlijk voor iedereen die er een weekendje of midweek tussenuit gaat en gebruik maakt van de trein: ook dan zijn handbagage trolleys zijn ideaal! Alles zit netjes (opgerold) in de koffer, is gemakkelijk door de treinpaden te rollen en is licht van gewicht. Handbagage koffers zijn dus nog steeds ontzettend praktisch. Bekijk hier het volledige aanbod handbagage koffers. 

Koen