9.5 83546 reviews
Zoeken naar...
0,00 0
Winkelwagen
  Verzendkosten Gratis
  Totaal incl. BTW 0,00
  Naar winkelwagen
  Zoeken naar product of merk

  In gesprek met powervrouw Maaike Koemans

  Fashion

  In het kader van Internationale Vrouwendag gingen wij in gesprek met powervrouwen in de tassen business. Wat ons betreft kan Maaike koemans niet ontbreken in dat lijstje. Hoog tijd om deze powervrouw in het daglicht te zetten. Maaike is oprichtster van het Nederlandse merk Myk en weet van haar jarenlange droom werkelijkheid te maken: een eigen tassen- en accessoirecollectie. Ze vertelt met veel enthousiasme over het ontstaan van Myk, haar ambitie en haar kijk op powervrouwen.

  Wij zien jou als powervrouw. Hoe zou jij deze term voor jezelf definiëren?

  “Een powervrouw is voor mij een vrouw die vecht voor haar persoonlijke dromen en doelen in het leven, waarbij niets of niemand haar in de weg staat. Een vrouw die weer opstaat nadat ze keihard op haar bek is gegaan.”

  Wat betekent Internationale Vrouwendag voor jou?

  “Internationale Vrouwendag betekent voor mij dat de gelijke rechten en kansen tussen mannen en vrouwen vanzelfsprekend zijn. Sterker nog, als vrouw moet je tegenwoordig een heleboel ballen in de lucht houden: werk, gezin, sociale  contacten, sporten en ga zo maar door. Helaas zijn er nog steeds landen waarbij de rechten en kansen voor vrouwen achterlopen. Ik hoop dan ook dat dit in de toekomst zal veranderen.”

  Welke powervrouw zie jij als voorbeeld en inspiratiebron?

  “Olcay Gulsen is voor mij een groot inspiratiebron. Tijdens mijn studie heb ik stage mogen lopen bij Supertrash en heb ik gezien hoe zij het bedrijf runde en werkte aan het grootbrengen van het merk. Haar positiviteit, inzet en passie voor het bedrijf vond ik destijds heel inspirerend, maar tot op de dag van vandaag nog steeds.”

  Op welke ‘vrouwelijke’ eigenschap ben je het meest trots?

  “Moeilijke vraag. Ik kan niet echt een typisch vrouwelijke eigenschap benoemen. Als ik er een moet noemen dan is het denk ik mijn bescheidenheid. Vroeger had ik er een hekel aan en dacht ik altijd dat mensen met een grote mond het veel verder zouden schoppen. Nu ik een eigen bedrijf heb merk ik dat bescheidenheid juist steeds meer wordt gewaardeerd.”

  Hoe ben je op het idee gekomen om MyK op te richten?

  Ik droomde er sinds de middelbare school al van om ooit een eigen kledingmerk te starten. Na mijn studie Fashion Design heb ik eerst een aantal jaar voor een bekend Nederlands tassenmerk gewerkt als ontwerper. Hier kwam ik erachter dat ik het ontwerpen van tassen nóg leuker vond dan het ontwerpen van kleding. Na een aantal jaar ervaring opgedaan te hebben bij dit bedrijf werd het tijd om mijn droom waar te gaan maken. In december 2016 heb ik MyK opgericht.

  Met welke visie run je MyK?

  “Met MyK richt ik me niet op een specifieke doelgroep qua leeftijd of stijl. Iedere vrouw kan een MyK tas dragen! Ik hoop een breed publiek aan te spreken door toegankelijke ontwerpen te maken voor een betaalbare prijs. Toegankelijk, maar wel in de MyK stijl. MyK onderscheid zich door minimalistisch design te combineren met karakteristiek leer. Deze combinatie zorgt voor een herkenbare stijl zonder dat de tassen te uitgesproken zijn.”

  Hoe ziet een gemiddelde dag voor jou eruit?

  “Chaotisch! Haha. Op dit moment doe ik alles grotendeels alleen en komt er dus een heleboel op me af. Aan het begin van de dag probeer ik altijd doelen te stellen, maar er komt zoveel tussendoor dat het erg lastig is om die te voltooien. Kortom, ik doe eigenlijk zo veel mogelijk op een dag.”

  Wat is het leukste gedeelte van je werk?

  “Van oorsprong ben ik ontwerper, dus het creatieve gedeelte spreekt me het meeste aan. Gelukkig zijn er een heleboel factoren in het bedrijf waar ik mijn creativiteit op los kan laten.”

  Op welk project ben je het meest trots en waarom?

  “Het meest trots ben ik op het feit dat ik mijn droom waar heb gemaakt en nu met veel passie mijn eigen merk aan het bouwen ben. Het is zo gaaf om te zien dat de ontwerpen aanslaan en het bedrijf in korte tijd groeit. Ik had nooit durven dromen dat het zo snel een succes zou worden.”

  Waar hoop je te staan over vijf jaar?

  “Ik hoop dat MyK over vijf jaar een bekende naam zal zijn onder een breed publiek en veel vrouwen trotse bezitter zijn van een MyK tas. Daarnaast hoop ik ook een x aantal internationale verkooppunten te hebben.”

  Wat is jouw motto?

  “Don’t worry, be happy :) Als je de dingen in het leven positief benadert, krijg je veel voor elkaar.”

  Wat wil jij bereiken bij vrouwen met jouw producten?

  “De slogan van MyK is: ‘Be the best version of you’. Ik vind het belangrijk dat vrouwen zichzelf kunnen zijn en een MyK tas aanschaffen puur omdat het ontwerp ze aanspreekt. Ze moeten zich prettig voelen bij het dragen van een MyK tas. Met het toegankelijke maar originele design dragen ze een mooi product zonder dat het teveel opvalt.”

  Als je een tas was, wat voor type tas zou je dan zijn en waarom?

  “Ik ben toch echt meer het type van de grotere tassen, dus dan zou ik het meeste passen bij Bag Mustsee uit de basislijn van MyK. Als creatief persoon heb ik als eigenschap dat ik best chaotisch ben, dus een strak georganiseerde tasinhoud heb ik zelden. Het is daarom fijn als ik genoeg ruimte heb om allerlei dingen in mijn tas te doen gedurende de dag.”

  Wat betekent een tas voor jou persoonlijk?

  “Voor mij is een tas heel belangrijk. Het zou natuurlijk gek zijn als dat niet zo was! Het is fijn om alles wat je nodig hebt die dag bij je te dragen in een mooi exemplaar dat helemaal past bij de rest van je outfit. Voor mij is een outfit niet compleet zonder een tas!”

  Welke boodschap wil je meegeven aan andere vrouwen?

  “Een groot deel van je leven is gebaseerd op keuzes. Hoe je je leven inricht heb je dus grotendeels zelf in de hand. Vecht voor je dromen en durf risico’s te nemen!”

   

  • Bag
   MyK. Bag € 139,95
  • Bag
   MyK. Bag € 119,95
  • Bag
   MyK. Bag € 59,95
  • Bag
   MyK. Bag € 179,95
  Nog geen reacties op dit moment
  Plaats een reactie