9.5 83546 reviews
Zoeken naar...
0,00 0
Winkelwagen
  Verzendkosten Gratis
  Totaal incl. BTW 0,00
  Naar winkelwagen
  Zoeken naar product of merk

  In gesprek met powervrouw Fabienne Chapot

  Fashion

  Op Internationale Vrouwendag vieren we de kracht van de vrouw. De dag waarop we wereldwijd extra aandacht besteden aan alle vrouwen. We gingen in gesprek met Fabienne Chapot, dé powervrouw achter het Amsterdamse lifestyle merk Fabienne Chapot. Een inspiratiebron voor velen, internationaal bekend en oprichter van het Amsterdamse merk dat bekend staat om tassen, kleding, portemonnees en accessoires met eclectische mixen van rijke kleuren en playful prints. Zij vertelt met enthousiasme over het merk en deelt haar kijk op powervrouwen. Lees mee..

  Hoe is het merk Fabienne Chapot tot stand gekomen?

  “In 2006 werkte ik met veel plezier voor een reclamebureau aan de grachten in Amsterdam. Ik bruiste van de ideeën en ik heb altijd al kriebels gehad om een eigen onderneming te starten. Ik ging op reis naar Bali en daar is het destijds allemaal begonnen. Ik raakte enorm geïnspireerd door de vele kleuren en mooie producten van het land. Ik wist het! Dit is wat ik miste in de Nederlandse accessoires. Ik begon ijverig te schrijven met mijn plan, leende geld van mijn ouders en ben weer terug naar Bali gegaan om nóg meer inspiratie op te doen en vervolgens de collectie te ontwerpen. Fab. was geboren. We zijn begonnen met alleen een collectie van tassen en portemonnees en in 2011 is met veel succes de schoenenlijn hieraan toegevoegd. Vijf jaar later heeft het merk Fab. een rebranding ondergaan en is de merknaam veranderd naar mijn eigen naam: Fabienne Chapot. Het merk is in het leven geblazen omdat het internationaal meer kansen biedt. Dat niet alleen, want het merk is uitgebreid met een eigen ready-to-wear kledinglijn. Werkelijk een droom die voor me uitkomt! Op de dag van vandaag is Fabienne Chapot een internationaal lifestyle merk met een ready-to-wear collectie, een eigen schoenenlijn, fantastische tassen, portemonnees, accessoires, sieraden en een servieslijn.”

  Waar haal jij je inspiratie voor de producten vandaan?

  “Mijn inspiratie voor de collectie komt letterlijk overal vandaan. Ik kijk ontzettend veel rond. Of dit nu tijdens het reizen is, het straatbeeld, kunst of inspirerende mensen, mijn hoofd houdt maar niet op en staat altijd ‘aan’. Zelfs van iets kleins kan ik ontzettend veel inspiratie krijgen en omtoveren tot een ontwerp.“

  Wat betekent powervrouw zijn volgens jou?

  “Een échte powervrouw is voor mij iemand die naar haar eigen hart luistert, niet meegaat met de meute en haar eigen keuzes maakt. Een vrouw die haar eigen droom heeft en deze ook leeft.”

  Wat wil jij bereiken bij vrouwen met jouw producten?

  “Ik wil dat vrouwen het meeste uit het leven halen, iedere dag opnieuw. Onze missie ‘To make fun fashion for everyday life’ sluit hier goed op aan. Fashion is fantastisch maar we zijn geen victims, het moet wel fun blijven. Onze collectie bestaat stuk voor stuk uit producten die niet alleen praktisch zijn maar ze hebben goede fits en zijn vervaardigd uit mooie materialen voor een goede prijs.” 

  Wie is volgens jou een echte powervrouw?

  "Een echte powervrouw voor mij is toch echt wel mijn moeder. Zij is mijn grote voorbeeld.”

  Wat is de belangrijkste les die je hebt geleerd in de afgelopen tien jaar als eigenaresse van het merk Fabienne Chapot?  

  "Het is zo ontzettend belangrijk dat je iets doet wat je leuk vindt. Als je energie krijgt van je werk word je alleen maar beter."

  Hoe ziet een normale maandagochtend er voor jou uit?

  “Mijn maandagmorgen is vrij normaal en eigenlijk een wekelijks ritueel. Nadat ik wakker ben geworden, stap ik onder de douche en kleed vervolgens mijn zoontje Hugo aan. We gaan samen ontbijten en ik breng hem vervolgens naar school. Om 9:00 uur ga ik richting kantoor waar vervolgens een lange meeting op me staat te wachten. Ik bespreek met de business controller niet alleen de omzetten maar ook de hele business.”

  Welke drie tips kun je meegeven aan vrouwen die ook een eigen merk willen beginnen?

  1. “Als starter moet je niet teveel over alles nadenken, toon lef en ga ervoor. Wanneer je over alles te diep nadenkt schrikt het je alleen maar af.“
  2. “Eerst verdienen, dan uitgeven.“
  3. “Probeer niet te veel te stressen, er is namelijk overal een oplossing voor.“
  • Bag
   Fabienne Chapot Bag € 299,00
  • Logo Purse
   Fabienne Chapot Logo Purse € 99,00
  • Pouch
   Fabienne Chapot Pouch € 139,00
  • Bag Stars
   Fabienne Chapot Bag Stars € 189,00
  Nog geen reacties op dit moment
  Plaats een reactie