Auto efficiënt inpakken? Wij delen tips!

Heb jij een autovakantie op de planning staan? Dan is het inpakken van de kofferbak een hele klus. Maar hoe pak je zo efficiënt en veilig mogelijk je auto in? Wij geven tips hoe je zo efficient mogelijk je auto kunt inpakken en zonder zorgen met je trip kan beginnen. 

Zware bagage onderop

Wanneer je begint met het inpakken van je auto, is het belangrijk dat je de zware bagage onderop in de kofferbak legt en tegen de rugleuning aan. Waarom? Omdat bagage kan verschuiven wanneer je halsoverkop op de rem moet! Ook wanneer je bagage onderop in de kofferbak legt, komt het zwaartepunt van de auto lager te liggen. Dit betekent dat de auto beter op de weg ligt én je dus makkelijker van A naar B komt! 

Maak keuzes

Je wil natuurlijk het liefst zo veel mogelijk bagage meenemen tijdens de vakantie. Een autovakantie betekent dat je keuzes moet maken voor het meenemen van je bagage. Bekijk vooral de weersvoorspelling en pas je bagage hierop aan. Ook is het daarnaast verstandig om alleen het broodnodige mee te nemen! Door het maken van keuzes, neem je ook nooit teveel aan bagage mee en maak je je hetzelf alleen maar makkelijker bij het inpakken van je auto. Win-win dus! 

Koffer, reistas of autotas?

Een koffer is voor een autovakantie niet het meest ideale bagagestuk. Dit is vaak te zwaar en neemt teveel ruimte in beslag. Wij raden je aan om voor een praktische weekendtasreistas of autotas te gaan. Reistassen en autotassen zijn flexibel, licht in gewicht en kunnen makkelijk gestapeld worden in de kofferbak van de auto. Wil je hier meer over lezen? Wij geven hier meer uitleg over het meenemen van het juiste bagagestuk tijdens je autovakantie. 

Pak efficiënt je bagage in

Heb je keuze gemaakt in het meenemen van je kleding? Pak je koffer, weekendtas, reistas of autotas zo efficiënt mogelijk in. Spullen die je alleen op de plek van bestemming nodig hebt, stop je in de tas of koffer die je tijdens de reis niet nodig hebt. Maak je onderweg een tussenstop en heb je kleding of toiletartikelen nodig? Doe al deze spullen in een tas en leg deze bovenop de in de kofferbak, zodat je dit altijd makkelijk en snel bij de hand hebt. 

Gebruik een bagagenet

Met de auto op vakantie betekent het thuislaten van de hoedenplak waardoor je makkelijker kan stapelen met de bagage in de kofferbak. Om te voorkomen dat de bagage op de achterbank vliegt tijdens een noodstop, is het verstandig om hier een bagagenet tussen te plaatsen. Op deze manier kun je je bagage in de kofferbak hoger opstapelen. Dus dat betekent, meer bagage meenemen op een veilige manier. Laat je de hoedenplank wel in de auto? Leg nooit losse spullen op de hoedenplank. Ook dit kan alle kanten op schuiven. 

Geen bagage op de achterbank

Ga je met de hele family op vakantie? Probeer alle bagage in de kofferbak van de auto te plaatsen. Het plaatsen van bagage op de achterbank tussen de kids is niet veilig omdat het allemaal los ligt en makkelijk alle kanten kan opschieten. Je kan eventueel wel de voetenruimte achter de passagiersstoel gebruiken wanneer je met kleine kinderen reist. Omdat je deze bagage klem kan zetten, kan het geen kant op. 

Dakkoffer

Past al je bagage niet in de achterbak van de auto? Dan kun je altijd nog een dakkoffer aanschaffen. Een dakkoffer plaats je moeiteloos op de dak van je auto. Pak altijd de lichtste spullen in de dakkoffer, zodat je zo veilig mogelijk op reis kan. 

Check de bandenspanning

Wanneer je de auto vol hebt geladen, is het belangrijk om de bandenspanning van de auto te meten. Omdat de auto vaak volbeladen is, kan het voorkomen dat de bandenspanning niet optimaal is. Dit is super belangrijk wanneer je een lange autorit voor de boeg hebt. Check dit daarom ook altijd voordat je reis gaat beginnen. Dit is kan enorm schelen in het bezinegebruik en voorkomt dat je om de haverklap bij een benzinepomp moet stoppen! 

Bestel je reistas, weekendtas of autotas online bij Travelbags

Pak je auto zo efficiënt mogelijk in met een van de nieuwste reistassen, weekendtassen of autotassen uit onze collectie en ga veilig op reis! 

Gerjan

Gerjan